Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για τους μαθητές


Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για τους μαθητές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα υποσιτισμού μέσα στα σχολεία, την ίδια ώρα εκτυλίσσονται απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή μεταξύ της Προεδρεύουσας της συνεδρίασης την Ολομέλειας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και του υφυπουργού Παιδείας και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη , κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τις περικοπές στον αθλητισμό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
Πρέπει, όμως, τα παιδιά να έχουν να φάνε και μετά να έχουν να γυμναστούν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Εντάξει, μιλάμε για τον αθλητισμό. Αν τρώνε και πολύ, γίνονται και...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ(Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ναι, μέχρι τώρα έτρωγαν πολύ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Νωρίτερα η προεδρεύουσα της Βουλή προσπάθησε να ζητήσει από τον υφυπουργό να ολοκληρώσει τη δευτερολογία του:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ, τελειώνετε.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Δεν θα τους δώσουμε αλάνες;
Έχουμε υποχρέωση, λοιπόν, να το κάνουμε και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στον αθλητισμό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού): Θα βοηθήσουμε. Είναι λίγα τα χρήματα, πράγματι. Θα πάμε στο Υπουργείο Οικονομικών, για να καταφέρουμε να πάρουμε και άλλα. Θα πρέπει να πάμε και στον ΟΠΑΠ, αν τυχόν δεν μπορέσουμε να βοηθηθούμε από εκεί. Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ αυτό είναι, τα παιδιά είναι και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά.
Είμαι, λοιπόν, στη διάθεσή σας. Όποιος θέλει όποτε θέλει να έρθει στο Υπουργείο και ως κόμμα και ως οτιδήποτε, μπορεί να έρθει, για να βάλουμε όλοι μαζί ένα πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε, πραγματικά, τα παιδιά μας από «παράδρομους» είτε αυτοί είναι ποτά είτε είναι ναρκωτικά είτε είναι τα καφενεία κ.λπ., όπου θα είναι «αραχτά». Πρέπει να τα βάλουμε να γυμναστούν, για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
Ευχαριστώ.