Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΥΣΩΝ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ


Ένας από τους Ιεράρχες που διατηρούν την αυτόνομη και επίκαιρη φωνή τους στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαοςπήρε την πρωτοβουλία να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον χώρο της Εκκλησίας. Και να διακόψει την αμηχανία ή και… αφωνία ακόμη, γύρω από όσα ακούγονται στο παρασκήνιο ή γράφτηκαν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, αναφορικά με τον “πλουτισμό” Μητροπολιτών, και τα σενάρια περί  ελέγχου του ΣΔΟΕ.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας λοιπόν έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ζητώντας του να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία και να ζητήσει η Εκκλησία από το ΣΔΟΕ να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη, όπως δηλαδή έγινε με την περίπτωση της…  λίστας Λαγκάρντ με πολιτικούς, που υποτίθεται ότι ελέγχονται για φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Νικόλαος, ήταν ο πρώτος Μητροπολίτης που ζήτησε να σταματήσει η μισθοδοσία του από το κράτος, όταν άρχισαν να διαφαίνονται οι διαβρωτικές για την ελληνική κοινωνία συνέπειες της λιτότητας του Μνημονίου.

Επιπλέον, είχε δημοσιεύσει επιστολή για το χαράτσι της ΔΕΗ, προσφέροντας ανακούφιση σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, ενώ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να εκτονωθεί η κρίση της Κερατέας.

Να σημειωθεί ότι τρεις ιεράρχες του Λεκανοπεδίου έχουν σπάσει τη σιωπή τους σχετικά με το θέμα του ΣΔΟΕ που φέρεται να ελέγχει "χρυσούς" μητροπολίτες. Οι τρεις δεσπότες είναι: ο Γλυφάδας, ο Πειραιώς και ο Μεσογαίας.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Νικόλαου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, όπως δημοσιεύεται στο site  της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (www.imml.gr):

“Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας αήθους πολεμικής κατά της Εκκλησίας μας, η οποία βασίζεται σε ασύλληπτες μυθοπλασίες, συκοφαντικές αοριστίες και προκλητικές διαδόσεις, διασύροντας δημόσια επώνυμους η ανώνυμους αρχιερείς, σπιλώνοντας το κύρος της αρχιερωσύνης και καταρρακώνοντας την εικόνα, την αξιοπρέπεια και τη μαρτυρία μας ως Εκκλησίας.

Επειδή στα κυκλοφορούντα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για φοβερές έρευνες και σκανδαλιστικά ευρήματα του ΣΔΟΕ, όλα βέβαια με νεφελώδεις και ασαφείς περιγραφές που εξάπτουν την αντιεκκλησιαστική φαντασία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας -η πολύ περισσότερο να αναφανεί η αλήθεια- να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, η υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα η να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά η ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας.

Δεν επιτρέπεται ούτε ο κάθε Μητροπολίτης να επιχειρεί πανικόβλητος να περισώσει με δηλώσεις το κύρος του η να διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις εναντίον του συκοφαντίες, ούτε να αιωρούνται σκανδαλιστικές υποψίες, ούτε τελικά να διασύρεται το όνομα της Εκκλησίας μας από το μένος της οργανωμένης ασεβείας και το δηλητήριο της δημοσιογραφικής θρασύτητος, συνεπεία δικής μας αμηχανίας και της σιωπής του ΣΔΟΕ”. 
http://www.agioritikovima.gr/eipan/12748-o-meogaias-nik