Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το τηλεγράφημα – βόμβα των Αμερικανών για τον Βουλγαράκη (Wikileaks)


20121006-171039.jpgΈτσι είναι. “Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή”, που έγραφε και το Βήμα πριν τις πυρκαγιές. Το έχουμε γράψει επανειλλημένα ότι Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος θα μπορούσαν να έχουν 354 οφσορ, 800 επαύλεις και τρεις τυρόπιτες, χωρίς να τους πειράξει κανένας. Αλλά βγήκαν μπροστά για τις υποκλοπές. Καρατομήθηκαν από συγκεκριμένα ΜΜ”Ε” και μετά ο δρόμος για την εξόντωση Καραμανλή ήταν ορθάνοιχτος. Ο Γκιώργκο ήλθε σαν σωτήρας και “καθάρισε”. Αγωγούς, ανεξαρτησία, άμυνα, Έθνος.
Σε κάθε περίπτωση, δεν φταίει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ εκτός από εμάς τους ίδιους.
Το τηλεγράφημα επί λέξει:
Η άλλη αλλαγή κλειδί για εμάς (και τα συμφέροντά μας) είναι η αντικατάσταση του Γιώργου Βουλγαράκη από τον Βύρωνα Πολύδωρα, στο Υπ. Δημοσίας Τάξης. Ο Βουλγαράκης τους τελευταίους μήνες είχε απομακρυνθεί από τις φιλοαμερικανικές του θέσεις και δεν ήταν συνεργάσιμος, και φαίνεται να αναλώθηκε περισσότερο στις κάμερες (προφανώς εννοεί τη συνέντευξη τύπου όπου ο Βουλγαράκης έδειξε το τρίγωνο των υποκλοπών με κέντρο την αμερικάνικη πρεσβεία-φώτο στην κορυφή) και λιγότερο στην αποτελεσματικότητα…
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κυριαρχείται από “απομεινάρια” ΠΑΣΟΚ, πολλοί απ’ τους οποίους είναι δυσαρεστημένοι με τον προκάτοχο του Πολύδωρα, τον Βουλγαράκη, και είναι επιρρεπείς στις διαρροές.
SUBJECT: GREEK PM NAMES NEW CABINET
Reference id: 06ATHENS437
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 15 Feb 2006 15:24:00 UTC
Classification: CONFIDENTIAL
The other key change from our standpoint is the replacement of George Voulgarakis by Vyron Polydoras at the Ministry of Public Order. Voulgarakis in recent months has veered from his previous cooperative, pro-American attitudes, and throughout his MPO term seemed consumed more by the cameras than effectiveness and follow-through….
That said, the MPO is laced with PASOK holdovers, many already disgruntled with Polydoras’ predecessor Voulgarakis, and prone to leaks.