Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

END: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΜΗΠΩΣ ΝΑΙ;;;


Η END (End National Debt ή Ellas Never Dies) Η Κίνηση μιας ομάδας ομογενών που ισχυρίζεται οτι διαθέτει 600 δις ευρω για την αποπληρωμή το Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, σε μία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα ATLAS του ξενοδοχείου PRESIDENT στηνΛεεωφ.  Κηφηισίας στην Αθήνα, γνωστοποίησε τις προθέσεις της και εγγράφως πιά ζητάει συνάντηση  με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Γράφει ο Γιάννης Αέρας για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ καί το φιλικό ιστολόγιο ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ:
Τα λεφτά είναι εδώ και είναι δικά σας. Με δυο κουβέντες αυτά διαμηνύει  προς πάσα κατεύθυνση μια χούφτα ομογενών που υποστηρίζει ότι με 600 δις που διαθέτει μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την δύσκολη θέση. Με όρους. Γιατί βέβαια υπάρχουν όροι. Άλλωστε για λεφτά μιλάμε. Όχι για δωρεά.
Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Πριν από δύο εβδομάδες μέσα από μπλογκς και επαρχιακά δίκτυα έκανε την εμφάνιση του ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας με μια εξωφρενική, απίστευτη, ή κατά άλλους εντελώς ψευδή προσφορά... Με λίγα λόγια ο κ. Σώρρας είπε πως μια  ομάδα ομογενών βλέποντας τα δεινά που τραβάει ο ελληνικός λαός τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει σε τράπεζα του Καναδά το ποσό των 600 δις δολαρίων τα οποία και σκοπεύουν να διαθέσουν στην ελληνική κυβέρνηση αρκεί να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις – όροι. Με αυτά τα χρήματα όπως είπε ο κ. Σώρρας θα εξοφληθεί το χρέος της χώρας μας που φτάνει περίπου τα 320 δις ευρώ και θα μείνουν και άλλα 200 περίπου δις για να βρει η χώρα και πάλι τον ρυθμό της, να επανέλθουν οι συντάξεις  και οι μισθοί στα προ μνημονίων επίπεδα, να δοθούν χρήματα στον τομέα της υγείας και της παιδείας, να δοθούν χρήματα σε ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων και γενικά να δοθεί έτσι ώθηση στην ελληνική αγορά.
Καλό; διαβάζοντας την είδηση ο καλόπιστος ή απλά ο απελπισμένος θα έλεγε δόξα το θεό, σωθήκαμε, μας έσωσαν οι έλληνες της ομογένειας. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα και ούτε τόσο ρόδινα. Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι έτσι; μιλάμε για ένα εξωφρενικά μεγάλο ποσό, 600 δις δολάρια το οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Σώρρα δεν έχουμε δει εάν πράγματι υπάρχει, από πού προέρχεται και που ακριβώς βρίσκεται. Οι ίδιοι άλλωστε που ονομάζονται END  με τα αρχικά τους να σημαίνουν end national debt  δεν προσκόμισαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι τα λεφτά πράγματι υπάρχουν κι είναι διαθέσιμα. Στα έγγραφα μάλιστα που προσκόμισαν και έδειξαν στο κοινό και που μπορείτε να δείτε κι εσείς εδώ ναι μεν υπάρχουν σφραγίδες και υπογραφές αλλά αν τα διαβάσετε  θα δείτε ότι απλώς πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής. Για τα χρήματα, τα 600 δις δεν αναφέρεται λέξη  . όταν μάλιστα ζητήθηκε από τον ένα από τους επικεφαλείς της κίνησης με τον οποίο και μιλήσαμε να μας δείξει με κάποιον τρόπο να μας πιστοποιήσει των ύπαρξη του ποσού εκείνος αρκέστηκε κρατώντας κάποια χαρτιά στα χέρια να μας πει ότι δεν μπορεί  να μας δείξει κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί απο τηνΚυβέρνηση....
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που απλά πιστοποιούν ένα γνήσιο υπογραφής  ΕΔΩ:
Ας υποθέσουμε όμως ότι τα λεφτά, τα οποία όπως μας πληροφόρησαν προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια , υπάρχουν. Με ποιους όρους θα δοθούν στην Ελλάδα;  ή μάλλον στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας;
Αυτό που ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση είναι να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Όπως είπαν να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Γιατί για να φανεί πως έφτασε το χρέος μας εκεί που έφτασε θα πρέπει να εξεταστούν όλα μα όλα τα οποία κλήθηκε ,και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο. Θα εξεταστούν συμβάσεις έργων  και υπογραφές πολιτικών και μη, που εμπλέκονται και που μπορεί να φτάνουν σε βάθος χρόνου. Σε τόσο μεγάλο βάθος μάλιστα αφού ο λογιστικός έλεγχος  , μπορεί να φτάσει και στο τι υπεγράφη και γιατί 20 χρόνια πριν  , πράγμα που για πολλούς σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο  θα βγουν στην φόρα ενδεχόμενες ποινικά κολάσιμες πράξεις πολιτικών όλων των χώρων, όλων των αποχρώσεων ανεξαρτήτως  των σημερινών πεποιθήσεων τους. Πράγμα που για πολλούς σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Η END όπως γνωστοποίησε εγγράφως ζητά από την πολιτική ηγεσία της χώρας συνάντηση. Με επιστολές που απέστειλε τόσο στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά  όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας Κο Προβόπουλο,  ζητά απάντηση στο αίτημα μας και υποστηρίζει πως στην ελληνική κυβέρνηση θα δοθούν όλες οι εγγυήσεις για την ύπαρξη των χρημάτων. Υποστήριξαν δε, πως εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση τους η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% όπως ορίζεται από τον Ο.Η.Ε. με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως ανάλογη πρόταση η END έχει κάνει και στην Κύπρο για το ποσό των 50 δις δολαρίων το οποίο επίσης ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους.
Ο Πρόεδρος της E.N.D (κ. Λαμπράκης ) καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι «οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες», τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια»
Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Λαμπράκης και με το οποίο προέβη σε μεγάλη αποκάλυψη, αφορά στο ίδιο το χρέος της Ελλάδος.

«Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη»!!!


Ο κ. Λαμπράκης συνεχίζοντας είπε: «Το τρίπτυχό μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσψπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ'όλα Έλληνες. Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ' όλα η Ελλάδα».

Ο κ. Λαμπράκης τελείωσε με ένα απόσπασμα από τον πανηγυρικό του Ισσοκράτη: «Δεν είναι ελληνικόν να ηγούνται οι ξένοι των αυτοχθόνων. Αυτό τον τόπο οι Έλληνες θα τον διοικούν»!

Τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων έδωσαν τον μεγάλο παλμό στην εκδήλωση.

Σημαντική επίσης ήταν η αναφορά των δύο υπευθύνων της Ε.Ν.D. στο ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς δεν έδειξαν –προς το παρόν- το παραμικρό ενδιαφέρον να συναντηθούν μαζί τους! Σε αντίθεση με τον Κύπριο Πρόεδρο και σε αντίθεση με τον ΟΗΕ και άλλα κράτη!

Άραγε γιατί; Ο κ. Σαμαράς ποιο ρόλο παίζει;

Πάντως ο κ. Λαμπράκης σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του έδωσε την απάντηση: «Εμείς είμαστε ο αντίποδας της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτήν που πρόθυμοι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι, θέλησαν να υπηρετήσουν.
Αποσπάσματα απο την διάλεξη της END την επιχειρηματολογία της , μπορείτε να δείτε στο  ΒΙΝΤΕΟ που σας παραθέτουμε παρακάτω:
Γιάννης Αέρας για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ καί το φιλικό ιστολόγιο ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ