Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο: «Νόμιμη» η λίστα, αξιοποιήστε την…



Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» ζήτησε προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Πεπόνης «άδειασε» μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα
Η επίμαχη λίστα αφορά τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποστηρίξει επανειλημμένως πως τα στοιχεία της επίμαχης λίστας «δεν συνιστούσαν σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν».