Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΝΤ: "Κρίση για 10 χρόνια τουλάχιστον"!


Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) , Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ Μπλανσάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ουγγρικό ιστότοπο Portfolio.hu, υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό και μια πραγματική ενίσχυση της αγοραστικής του δυνατότητας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Ωστόσο, αν και η προσοχή είναι στραμμένη αυτή τη στιγμή κυρίως στα προβλήματα της Ευρώπης, ο ίδιος τόνισε πως και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλύσουν.

«Δεν έχει χαθεί ακόμη μία δεκαετία. Αλλά σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία από την αρχή της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα», υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
 Εμείς θα θυμίσουμε ότι ο Πανικός του 1907 έφερε τον Α'ΠΠ και το Κραχ του 1929 έφερε τον Β'ΠΠ, τι θα μας φέρει άραγε η κατάρρευση του 2008;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr