Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Ανυπολόγιστη είναι η οκολογική καταστροφή που έχει προκληθεί στην Πάτρα από τις πύρινες γλώσσες που κατακαίουν για δεύτερη ημέρα πολλές περιοχές...


Σε εξέλιξη είναι και σήμερα πυρκαγιές στο Πλατάνι και Δρέπανο Αχαΐας. Ωστόσο, η κατάσταση σε όλες τις περιοχές είναι σαφώς πιο ήπια, καθώς έχουν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αέρος επιχείρησαν στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας 5 CL - 215 ( 13 έξοδοι), 6 CL - 415 (15 έξοδοι) και 2 PzL.

Οι κάτοικοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη σε τέτοιο σημείο που ορισμένες περιοχές κρίθηκαν απαραίτητο να εκκενωθούν.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας.

Οι φλόγες απείλησαν και τον οικισμό Κάτω Καστρίτσι, ο οποίος εκκενώθηκε μερικώς για προληπτικούς λόγους, και το Δρέπανο.

Στην περιοχή επιχείρησαν 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 47 στρατιώτες.

Σήμερα αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε χαράδρα στο Ζευγολατιό Κορίνθου, εκεί όπου επιχειρούν 2 CL - 215.

Σύμφωνα με τη γγ. Πολιτικής Προστασίας, παραμένει αυξημένος  ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Εν τω μεταξύ, τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Για το συντονισμό της επιχείρησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Στο σημείο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα, για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα στη Κρήτη. Συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγεμα της Τετάρτης στην Κίσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά και Βάθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και έχουν αισίως καταφέρει να περιορίσουν κατά πολύ τα μέτωπα.
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_1978.html