Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΙΔΕΟ-ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ? ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ..

Συνεχίζεται το ανθελληνικό μένος των Αυστριακών οι οποίοι επιμένουν πως οι κάτοικοι της Ικαρίας αισθάνονται την βαθειά τους λύπη επειδή η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα επιτρέψει την απόσχιση του νησιού και την προσάρτησή του στην Αυστρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χόιτε η οποία είχε κάνει και το αρχικό δημοσίευμα, επισημαίνεται πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, «γκρεμίστηκαν τα όνειρα των Αυστριακών που περίμεναν την προσάρτηση της Ικαρίας»!


Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα «οι πολιτικοί και οι Έλληνες στην Αυστρία τάσσονται υπέρ μιας (φιλικής) αποδοχής της Ικαρίας, το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θέλει να δώσει τέλος», ενώ ο αντιδήμαρχος της Ικαρίας, Γιώργος Κρητικός, φέρεται να επιβεβαιώνει πως «σε μια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι είναι αδιανόητη η προσχώρηση στην Αυστρία». 
Η αυστριακή εφημερίδα μάλλον τιτλοφορεί το κείμενό της ως: «Αντίο Αυστρία! Οι Έλληνες σταματούν τους επαναστάτες νησιώτες» ενώ στον υπέρτιτλο γράφει πως «οι Έλληνες του νησιού είναι λυπημένοι, καθώς η Αθήνα σταματά την προσχώρηση!».

Μάλιστα το... ρεπορτάζ της εφημερίδας στηρίζεται και στις δηλώσεις ενός Ικαριώτη εστιάτορα που διαμένει στην Αυστρία ο οποίος δηλώνει «πως οι συμπατριώτες μου είναι από χρόνια δυσαρεστημένοι και ονειρεύονται τη
Βιέννη, αλλά αυτό το όνειρο είναι ουτοπικό». 
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/8174-e-ti-allo-na-a