Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Βουλή: "Ξέπλυναν" και το σκάνδαλο της Siemens

Ντεμπούτο χθες στη Βουλή για την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με μια πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα σε ένα θέμα "κομμένο και ραμμένο στα μέτρα" του Π.Καμμένου: Το θάψιμο του σκανδάλου της Siemens, όπου όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr.
Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος «η ζημιά που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από την Siemens έχει προσδιοριστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα συμβιβάζεστε με 270 εκατομμύρια». «Παραδίδετε εν γνώσει σας δημόσια περιουσία», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε: «Διαπράττετε έγκλημα και τα εγκλήματα αυτά δεν θα πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θα υπάρξει τιμωρία, θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα που εσείς καλύπτετε» σφυροκόπησε στην Βουλή την Α.Διαμαντοπούλου, η οποία το μόνο που βρήκε να πει για το "θάψιμο" του τεράστιου σκανδάλου με τον ... συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου, ήταν να πει ότι "Δεν πρέπει να τα λέει στη Βουλή αυτά ο κ.Καμμένος, αλλά στο site και στο νεότευκτο κόμμα του"! Πάλι καλά δηλαδή που του επιτρέπουν να μιλάει...

Κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενός νομοσχεδίου – «μαμούθ», το οποίο αριθμεί 900 σελίδες και περιέχει 327 άρθρα, καθώς και πλήθος βουλευτικών τροπολογιών, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρεία Siemens -μέσω της οποίας διευθετείται και το θέμα της λειτουργίας των επτά σταθμών του μετρό- μέσω της οποίας επέρχεται εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δυο πλευρών με την εταιρεία να καταβάλλει συνολικά 270 εκ. ευρώ και το Δημόσιο να παραιτείται από αστικές και διοικητικές αξιώσεις ή πρόστιμα έναντι εκείνης.

Αλλά και ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, κ. Χ. Καστανίδης, ζήτησε να μην ψηφίσει η Βουλή το συμβιβασμό με την Siemens κάνοντας λόγο για έναν «επονείδιστο συμβιβασμό», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει το «απόλυτο συγχωροχάρτι».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38395&Itemid=131