Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εκλογές, γιοκ! Το 2013 και βλέπουμε…



Πιο ορατό από ποτέ προβάλλει πλέον το ενδεχόμενο οριστικής απόφασης για αναβολή των εκλογών και μετάθεσής τους για το 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες της iTabloid, παρά τις συνεχείς “διαψεύσεις” του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Καψή, οι πιέσεις των Ευρωπαίων για μια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές, ώστε..
να προχωρήσουν σε (νέες) σκληρές αποφάσεις είναι ένας ισχυρός λόγος για την αναβολή των εκλογών.


Η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει, μετά το καλοκαίρι, να προχωρήσει στη λήψη νέων “αιματηρών” μέτρων, ύψους 14 δισ. ευρώ, όπως απαιτούν οι δανειστές (ή μήπως να πούμε καλύτερα οι τοκογλύφοι- εκβιαστές;) και οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως οι εκλογές θα θέσουν σε κίνδυνο το “εγχείρημα σωτηρίας” (ο Θεός να το κάνει τέτοιο).

Οι λόγοι, βέβαια, είναι και πολιτικοί. Σε αυτή την περίπτωση, το “μαχαίρι και το καρπούζι”, το έχει ο

Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και πιέζεται να συνεναίσει προς μια τέτοια κατεύθυνση. Και πολιτικά, άλλωστε, στη ΝΔ έχει σημάνει “κόκκινος συναγερμός” με την “αιμορραγία’ που έχει το κόμμα, από το νεοδημιουργηθέν του Πάνου Καμμένου (Ανεξάρτητοι Έλληνες), αλλά ακόμα και με την κατεύθυνση “γαλάζιων” ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή! Ο Αντώνης Σαμαράς, επιθυμεί να πάει στις εκλογές με μοναδικό σκοπό να γίνει πρωθυπουργός. Θα προτιμούσε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα, παρά να “κάψει” ένα εκλογικό αποτέλεσμα και να καταλήξει και πάλι σε μια συγκυβέρνηση, ακόμα και με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, ή έστω και με πρόσωπο της επιλογής του. Όχι πάντως με τον ίδιο.

Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν άλλους λόγους να επιθυμούν αναβολή των εκλογών. Πολιτικά, είναι ο κατακερματισμός του κόμματος, σε ό,τι αφορά και στελέχη, αλλά όπως σημειώνουν κομματικοί παράγοντες από την Ιπποκράτους, πλην των διεργασιών, υπάρχει μεγάλος φόβος ότι οι εκλογές θα κάνουν “ζημιά”, υπό την έννοια ότι θα θέσουν σε κίνδυνο σύσσωμο το πολιτικό σύστημα.

Κατά πληροφορίες, σύμφωνος με το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών εμφανίζεται και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με προφανείς τους λόγους.

Από την άλλη, με το ΚΚΕ να πιέζει για προσφυγή στις κάλπες και οι υπόλοιπες δυνάμεις εμφανίζονται σύμφωνες στην άμεση προκήρυξη εκλογών, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσδοκά μια νέα κυβέρνηση κυβέρνηση με τη συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Και ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί άμεσα εκλογές, καθώς βλέπει ότι το κόμμα του τυγχάνει εκπληκτικής ανταπόκρισης. Ομοίως και ο Φ. Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ. Πάντως, στο σύνολό τους, οι υπόλοιπες δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο (με δεδομένο ότι η αναβολή των εκλογών θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε κοινωνική έκρηξη) την προσφυγή στις κάλπες για την ανανέωση, ουσιαστικά της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή τη δημιουργία μια νέας κυβέρνησης με νέο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού.
http://www.itabloid.gr/?p=1789

http://taxalia.blogspot.com/2012/04/2013.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29