Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: "Μέσα στη βδομάδα θα φανεί αν πρέπει να συνεχίσω"

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/412873/Default.aspx
Όλο το παρασκήνιο ενός σκληρού πόκερ μεταξύ Μπαμπινιώτη-Παπαδήμου και Διαμαντοπούλου
Η αποσύνδεση της χρηματοδότησης από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, προκειμένου να να ξεπεραστεί η αδιέξοδη κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα Ιδρύματα της χώρας, φαίνεται ότι ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη.
Η προσπάθεια του πανεπιστημιακού δασκάλου να ξεμπλοκάρει την κατάσταση, καθώς σε λίγους μήνες η έλλειψη διοίκησης στα Πανεπιστήμια θα οδηγούσε σε πλήρη αναρχία, αφού κανένας δεν θα είχε δικαίωμα υπογραφής ούτε καν των πτυχίων, προσέκρουσε αρχικά στις αιχμές της υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία είχε «περάσει» το νόμο με πρωτοφανή συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, αντέδρασε άμεσα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει για τη νέα τροπολογία: «Οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή, θα αντισταθούν στις γνωστές πιέσεις και συντεχνίες, αποδεικνύοντας ότι έχουμε όλοι αντιληφθεί τις συμπεριφορές και τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ ως χώρα».
Ο κ. Μπαμπινιώτης στη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο δε φαίνεται ότι πήρε κάποια σαφή απάντηση για την αλλαγή του νόμου, που ζήτησε. Πριν από τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μπαμπινιώτη με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επικοινωνήσει και η κυρία Διαμαντοπούλου με τον πρωθυπουργό. Πάντως, όταν ο κ. Μπαμπινιώτης ζήτησε την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, η απάντηση ήταν αρνητική.
Το τηλεφώνημα έγινε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπαμπινιώτης, στην οποία ο υπουργός Παιδείας απειλούσε με παραίτηση, ύστερα από την οξύτατη κριτική που δέχεται για τις δηλώσεις του περί αποδέσμευσης της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων από τις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης. Ο κ. Παπαδήμος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για φέτος να προχωρήσει η κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, αλλά ήταν κατηγορηματικός στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.
Ως αποτέλεσμα, ο κ. Μπαμπινιώτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του από το υπουργείο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του: «Η εξέλιξη των πραγμάτων, τις επόμενες ημέρες, θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια».

protothema.gr