Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Zώης,Τζίμας, Σταμάτης, Βλάχος, Μαρία Κόλλια (σερρών),Μαρκόπουλος, Μελλάς και Βαγιωνάς θα ψηφίσουν ΟΧΙ...


Την αρνητική του θέση για το νέο μνημόνιο, που θα τον οδηγήσει στην καταψήφιση της συμφωνίας, ανακοίνωσε ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας. Αντίστοιχη θέση πήρε και ο βουλευτής Λαρίσης Χρήστος Ζώης, λέγοντας: «Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αντίθεσή του με το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει την δανειακή σύμβαση λέγοντας, αν
πτωχεύσουμε, υπονομεύεται ο ρόλος της κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει πολιτικό ανάστημα απέναντι στον δανειστή. Το PSI διαφαίνεται επιτυχημένο; Μόλις χθες ο Σόιμπλε είπε στο Ρόιτερς ότι δεν είναι αρκετό. Επιπλέον τα μέτρα είναι υφεσιακά ή όχι; Πως υπηρετούνται οι όροι λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς;».
Δήλωση για καταψήφιση έκανε και ο βουλευτής, Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης.
Κριτική θέση, που όμως δεν θα εκφραστεί με καταψήφιση, εξέφρασε ο Κώστας Τζαβάρας , ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν και οι βουλευτές Μάκης Γιακουμάτος και Θέοφιλος Λεονταρίδης.
Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Σπηλιωτόπουλου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ του πακέτου μέτρων της Τρόικας και ζήτησε «να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ», με τον κ. Σταμάτη να απαντά ότι δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας λέγοντας: «επειδή βλέπω πολλούς τις τελευταίες ημέρες να κάνουν κωλοτούμπες, πολιτικούς και δημοσιογράφους και να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως ας προσέχουν γιατί είναι πολλά τα λεφτά».
ert.gr