Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: Σοκ... Η ασιτία "χτύπησε" μαθητές και στη Μεσαρά

Τι αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας για την περίπτωση δύο μαθητών που υποφέρουν από...ασιτία - Άλλος μαθητής δεν είχε χρήματα να αγοράσει μία...φόρμα

Ακόμη η κοινωνία μας προσπαθεί να συνέλθει από την είδηση με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασιτίας...Μαλιστα σε σχολείο του Ηρακλείου καταγράφηκε και περίπτωση λιποθυμίας μαθητή....

Αίσθηση προκαλεί τώρα το δράμα δύο μαθητών, στην περιοχή της Μεσαράς, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα...ασιτίας καταδεικνύοντας στην πράξη ότι το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις!
Ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του" Ράδιο Μοίρες" επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο παιδιά στην περιοχή της Μητρόπολης Γορτύνης που πηγαίνουν σχολείο, κυριολεκτικά...νηστικά κι έχει αναλάβει η ενορία να τα ταϊζει ενώ υπήρξε μαθητής που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα της γυμναστικής γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει τη φόρμα!
«Αγοράζει φαγητό για τα παιδιά η κοντινή ενορία, αλλά και τη φόρμα που χρειαζόταν ο μικρός μαθητής…Ο κόσμος μας ζητά καθημερινά χρήματα για το ενοίκιο και το ρεύμα του και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε….», περιέγραψε με θλίψη ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας..
cretalive.gr