Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…


Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του.
Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”.
“Δεν έχω να χωρίσω τίποτα από έναν τριαντάρη νεοδημοκράτη που ξεριζώνεται από την πατρίδα του για να βρει δουλειά”!
Εκεί όμως που άναψαν τα τηλέφωνα, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, γκρεμίζοντας έτσι ιδεοληψίες δεκαετιών.
¨Πρέπει να υψώσουμε ανάχωμα με πρόταση εξουσίας, απέναντι στην συμμαχία των προθύμων”. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων μάλιστα της νέας κυβέρνησης, απένειμε τα εύσημα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την αυτοδιοικητική του πορεία!
Εάν πάει απλώς να υφαρπάξει ψήφους, θα το δείξει η ιστορία. Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που καταφέρθηκε συγκεκριμένα και ονομαστικά εναντίον του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς του λαού και της πατρίδας. Γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά σε θέματα προβολής. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το ξανατονίσουμε, την ίδια στιγμή που ο κύριος Κουβέλης έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ως απόχη πράσινων απογοητευμένων ψηφοφόρων και εξαγνισμού “πρώην φασιστών”.
Τελείως διαφορετικό να κάνεις άνοιγμα στον Καμμένο, από το να κάνεις τα γλυκά μάτια στην κυβέρνηση Καρατζαφέρη…
http://olympia.gr/2011/12/22/tsipras-5/