Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σχολικά βιβλία…. έγιναν DVD

Άρθρο του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μαργαρίτη

Με ιδιαίτερα πρωτοποριακό και ηλεκτρονικό τρόπο θα αποκτούν από φέτος οι μαθητές τη γνώση! Η Υπουργός Παιδείας, καθυστερημένη στο ραντεβού της με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποφάσισε να ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς ΒΙΒΛΙΑ!! Έδωσε εντολή στους καθηγητές των σχολείων να εφοδιάσουν τους μαθητές με φωτοτυπίες και DVD. Δε ρώτησε όμως αν υπάρχουν φωτοτυπικά σε όλα τα σχολεία κι αν αυτά μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο όγκο φωτοτυπιών. Εκτός κι αν προσδοκά από τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν στις λανθασμένες επιλογές της και στην ανικανότητα των συνεργατών της στον ΟΕΔΒ!!
  
   Ο έλληνας φορολογούμενος θα είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, αλλά τα παιδιά του στο δημόσιο σχολείο θα έχουν κενά, ελλείψει βιβλίων και καθηγητών. Η Υπουργός όμως πιστεύει στον ηλεκτρονικό τρόπο απόκτησης γνώσεων, γι’ αυτό θα επιμείνει να μην υπάρξουν βιβλία στα σχολεία! Εμείς, ας συνεχίσουμε να ανεχόμαστε το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα κι ας μην αντιδρούμε όπως τους αξίζει…!!! Ίσως καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι οι φόροι και οι θυσίες μας πρέπει να πιάσουν τόπο κι όχι να μας εμπαίζουν με ‘’ψεύτικες’’ δικαιολογίες και να προχωρούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις έργων σε γνωστούς και φίλους, που θα μας κοστίσουν πολύ πιο ακριβά απ’ όσο είχαν προϋπολογισθεί.
    Γιατί να ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα; Μας δημιουργούν ελπίδες εκεί όπου υπάρχουν μόνο ψευδαισθήσεις. Πατριωτικές πολιτικές για να βγούμε από τα αδιέξοδα και σκληρή δουλειά για να μείνει αλώβητη η ΠΑΙΔΕΙΑ μας από την κρίση. Κυβερνά κανείς αυτόν τον τόπο;