Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Όταν η διάλυση συναντά τον κομματισμό… με θύμα την Εκπαίδευση

Η κατάσταση στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται με επιείκεια «τραγελαφική».
Τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης μέχρι τις 31/7/2011 και για «άμεσες μεταρρυθμιστικές προθέσεις» την άνοιξη του ίδιου έτους διαδέχτηκαν οι θερινές ανακοινώσεις για παράταση της λειτουργίας των Γραφείων και πιθανή(;) κατάργησή τους μέσα σε διάστημα δύο (2) μηνών από την ψήφιση του νόμου για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων εξωτερικού.(δηλ. «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»)
Στο μεσοδιάστημα η υποστελέχωση των γραφείων χτύπησε «κόκκινο» καθώς δεν έγιναν αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Γραφεία Εκπαίδευσης και πολλοί από τους μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να αναπληρωθούν.
Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε ότι ο κομματισμός και η αναξιοκρατία βασιλεύει. «Ώθησαν» σε έξοδο τους υπάρχοντες προϊσταμένους Γραφείων και στη θέση τους όρισαν αναπληρωτές «αρεστούς»(!) στην κυβερνητική νομενκλατούρα.
Η διοικητική «παράλυση» των Γραφείων Εκπαίδευσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στις πρώτες κιόλας ημέρες της σχολικής χρονιάς. Υπολειτουργούν, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους και οι αναπληρωτές προϊστάμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Είμαστε μάρτυρες ενός ακόμα μεταρρυθμιστικού «επιτεύγματος» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η διάλυση συνάντησε τον κομματισμό με θύμα την εκπαίδευση...

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος