Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρή χρεοκοπία μέχρι το Μάρτιο με φόντο τους "διπλούς σοσιαλιστές" Παπανδρέου-Βενιζέλο.


Η παύση των συνομιλιών την Παρασκευή, μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, λόγω διαφωνιών για το πώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά του κρατικού ελλείμματος της Ελλάδας, το οποίο για μία ακόμα φορά βρίσκεται εκτός πορείας, εγείρει νέες αμφιβολίες για την μελλοντική ικανότητα δανεισμού της χώρας και προκαλεί νέα νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης, γράφει η Wall Street Journal και συνεχίζει:
“ Η Ελληνική πλευρά επέμεινε ότι η αποτυχία στους στόχους ήταν αποτέλεσμα της ύφεσης. Η Τρόικα ναι μεν συμφώνησε ότι η ύφεση έπαιξε έναν ρόλο, άλλα τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Έτσι πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος”, δήλωσε άτομο που είχε άμεση πρόσβαση στις συνομιλίες.
Η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 10 ημέρες, αφού η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.
Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει διαπραγματευτεί  ένα νέο πακέτο διάσωσης που θα ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους δανειστές.
“ Αναμένω μια σκληρή χρεοκοπία αυτό τον Μάρτιο ή μέσα στον χρόνο, και ενδέχεται να προκληθεί με την εν λόγω επανεξέταση του προγράμματος”, σημείωσε ανώτατος οικονομολόγος του ΔΝΤ που παρακολουθεί στενά την κατάσταση. “Οι πιθανότητες για ένα δεύτερο πρόγραμμα (διάσωσης) είναι ελάχιστες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αποτυχία της Ελλάδας να πιάσει τους απαιτούμενους στόχους, η αυξανόμενη απροθυμία από ορισμένα μελή της Ευρωζώνης να συνεχίζουν τον δανεισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή των ιδιωτών δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες, επεσήμανε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Έκτος από την αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, που ξεπέρασαν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια του προγράμματος του ΔΝΤ και της ΕΕ, η Ελλάδα δεν κατάφερε επίσης, να πετύχει τους στόχους που είχε βάλει για αύξηση των εσόδων μέσω της ιδιωτικοποίησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Έφτασε μέχρι σε σημείο να αμελήσει την υλοποίηση απλών γραφειοκρατικών απαιτήσεων, σύμφωνα με ανθρώπους  που γνωρίζουν καλά το θέμα.
http://online.wsj.com/article/SB10001424053111904583204576545811058225074.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStor
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7396