Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτα πράγματα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος - Μόνη λύση ο ξεσηκωμός και η ανατροπή τους!

ImageΟύτε την ψήφο τους δεν θα βρούν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όποτε και να γίνουν εκλογές μετά από αυτά που ανακοίνωσαν ως τελεσίδικα σήμερα, είτε εφαρμοστούν είτε όχι. Το 17% που τους έδινε η τελευταία δημοσκόπηση φαντάζει πλέον πολύ αισιόδοξο σενάριο για το κυβερνητικό κόμμα, αν διαβάσετε προσεκτικά τα ακόλουθα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν: 


1. Προχωρά μέσα στο 2011 το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχο την εξασφάλιση 5 δισ. ευρώ μέσα στο 2011 και συνολικά 28 δισ. έως το τέλος του 2014. Το πρώτο «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει τις άδειες του ΟΠΑΠ, τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», την εκχώρηση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, τη μεταβίβασης των συμμετοχών του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και άλλες εταιρείες και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου. Πουλάνε δηλαδή έναντι πινακίου φακής όλο τον δημόσιο πλούτο, τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες και αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές.
2. Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Θα γίνει αμέσως ταυτόχρονα για όλους τους φορείς από όλα τα υπουργεία. Θα προχωρήσουν καταργήσεις, συνενώσεις και συρρικνώσεις φορέων (π.χ. ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΙΓΜΕ κτλ.). Επιπλέον χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, γιατί αυτά τα περί "εφεδρείας" είναι απλά ανέκδοτα...
3. Εργασιακή εφεδρεία. Θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ που είναι αρμόδιο να προσλάβει εταιρείες αξιολόγησης του προσωπικού. Θα υπάρξει κατάλογος με το πλεονάζον προσωπικό. Θα υπάρξουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης, μετάταξης και διευκόλυνσης σε όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι στο στενό δημόσιο τομέα όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται κρατικοί και δεν θα ανήκουν σε συγκεκριμένα υπουργεία. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει σύμφωνα με τον ίδιο η μεγάλη αναδιάταξη του προσωπικού. Καμία εφεδρεία, φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα απολυθούν όλοι μετά από λίγο καιρό. Αυτή είναι η απαίτηση της τρόϊκας που η κυβέρνηση έφερε για να κυβερνήσει την χώρα.
4. Αλλαγές στην αγορά εργασίας. Προχωράει ο ενιαίος φορέα φόρων και εισφορών. Θα κλείσουν όλα τα κενά που έχουν απομείνει με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων καθώς όλα θα ανοίξουν τώρα και οι προθεσμίες που εκτείνονται σε βάθος χρόνου έως το 2013 έρχονται μπροστά. Εδώ θα καεί η Ελλάδα κυριολεκτικά. Παίρνουν πίσω τα πάντα από αυτά που πρόσφατα συμφώνησαν για σταδιακή απελευθέρωση σε φορτηγά οχήματα, ταξί, φαρμακεία κλπ.
5. Νέο εθνικό φορολογικό σύστημα. Προχωράει ο διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα προκειμένου να καταρτιστεί το προσχέδιο του νομοσχεδίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει μέχρι να οριστικοποιηθούν όλες οι αποφάσεις. Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο του νομοσχεδίου. Για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία ώστε να μην υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας διάλογος. Όλα είναι προαποφασισμένα. Φόροι "μέχρι θανάτου".
6. Νέο μισθολόγιο. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, χρόνιες αδικίες και ανισότητες φθάνουν στο τέλος τους. Είναι πραγματικά δίκαιο και θα βασίζεται στην αξιοκρατία. Καταργείται η εξαγγελθείσα «προσωπική διαφορά» και στη θέση της μπαίνει το πριμ παραγωγικότητας που θα συμφωνείται ξεχωριστά για κάθε υπάλληλο και θα λαμβάνεται ανάλογα τα αποτελέσματα της εργασίας του. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα αποτελέσει κίνητρο στο δημόσιο υπάλληλο να αποδίδει. Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεινάσουν. Αντί να εξισώσουν προς τα επάνω, θα εξισώσουν προς τα κάτω.
Απολύσεις στο Δημόσιο όπως στον Ιδιωτικό Τομέα
Ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για την εργασιακή εφεδρεία και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο απάντησε ότι «Απολύσεις στη φάση αυτή δεν υπάρχουν γιατί προβλέπεται ότι το στάδια της εργασιακής εφεδρείας δίνει ευκαιρείς στον εργαζόμενο. Εάν όμως ένας εργαζόμενος δεν αξιοποιήσει καμία ευκαιρία τότε βεβαίως η εργασιακή του σχέση θα λυθεί. Αν είναι μεγάλος σε ηλικία θα μπορεί να τον οδηγήσει στη σύνταξη εάν είναι νέας ή μεσαίας ηλικίας και δεν έχει μπορέσει να προσαρμοστεί τότε θα ισχύσει ότι θα ισχύει στον ιδιωτικό τομέα».

Οι νέες ρυθμίσεις θα έρθουν στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου υπό μορφήν ενός νομοσχεδίου Περί διαρθρωτικών αλλαγών και εν όψει αυτού ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία για συστράτευση και συναίνεση της αντιπολίτευσης. Τόνισε δε ότι στην προ ημερών συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, είχε ενημερώσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πλαίσιο που ανακοίνωσε και ειδικότερα για τη διεύρυνση του μέτρου της εργασιακής εφεδερίας που ήταν και δική του πρόταση. 


Η χαρτογράφηση του στενού Δημόσιου Τομέα

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία

Δεν μπορούν να μπουν σε εφεδρεία οι:
Μόνιμοι υπάλληλοι. Στο σύνολό του το τακτικό προσωπικό υπουργείων (μαζί με δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας είναι 625.738 ήτοι 82% επί του συνόλου


Μπορούν να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία οι:
Ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου) 53.833  (7%)


Μπορούν να απολυθούν χωρίς να ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία οι: 
Ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου χρόνου) 44.811  6%

 Συμβασιούχοι έργου:  14.345   2%


Επίσης υπάρχουν και οι ωρομίσθιοι - ημερομίσθιοι  (4.614), οι μετακλητοί (1.175) και 1.003 με έμμισθη εντολή

Στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (εκτός ΟΤΑ) έχει καταργηθεί η μονιμότητα.

Οταν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο το 15% των υπαλλήλων θα χάσει από 500 έως και 1500 ευρώ τον μήνα.
Ελλάδα, κουράγιο και καλή δύναμη για να τους διώξεις από την πλάτη σου. Mόνη λύση ο ξεσηκωμός...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr