Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια στην κυρία Διαμαντοπούλου


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/diamantopolou-dj.png?w=230&h=242Γράφει η Χριστιάνα.
Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τον χειρισμό σας αναφορικά με την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία.
Αυτό που καταφέρατε από την Τρίτη το μεσημέρι να συμβαίνει μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι και γύρω από αυτό, προϋποθέτει εγκέφαλο υψίστης νοημοσύνης στον οποίο και υποκλίνομαι με όλη την αγνότητα μιας φιλοφρόνησης από γυναίκα προς γυναίκα.
Ο βιβλιοπώλης της γειτονιάς μου, είναι πανευτυχής γιατί μέσα σε δυο μέρες έβγαλε τρία ΤΕΒΕ που χρωστούσε αφού έβγαλε περίπου 4.567.181 φωτοτυπίες στα παιδιά που ζητήθηκαν από τους δασκάλους.
Ο προμηθευτής αναλωσίμων του βιβλιοπώλη, κατάφερε να μαζέψει την έκτακτη εισφορά του και να την καταθέσει ως γνήσιος πατριώτης στο κράτος.
Κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές έχοντες την ίδια με εσάς νοημοσύνη, βρήκαν ευκαιρία να φοβερίσουν και να επιπλήξουν κάποιους μαθητές, γόνους αθλίων και ριψάσπηδων γονέων, οι οποίοι τους είχαν προειδοποιήσει ότι φωτοτυπίες ιδιωτικώς ΔΕΝ θα έβγαζαν.
Φέρατε μία δροσερή πνοή ανανέωσης στις τελματωμένες σχέσεις των ζευγαριών.
– Είσαι στα καλά σου; Θα εκτυπώσω 40 σελίδες μόνο για το ένα βιβλίο του ενός παιδιού; Ξέρεις πόσο κάνουν τα μελάνια; (έλεγε ο σύζυγος)
– Προέχει το καλό του παιδιού. Να κόψεις το τσιγάρο και να αγοράσεις μελάνια. (απαντούσε η σύζυγος).
Δημιουργήσατε επίσης, γονιμότατες φιλοσοφικές συζητήσεις μεταξή γονέων και υπάκουων εφήβων.
-Δεν θα φωτοτυπήσουμε εμείς τα βιβλία, μωρό μου. Είναι υποχρέωση του σχολείου σου. (έλεγε η δόλια μάνα)
-Ποτέ σου δεν με καταλαβαίνεις, πάλι βρήκες ευκαιρία να μου πας κόντρα σε όλα. (απαντούσε η έφηβη κόρη).
Το κυριότερο όμως επίτευγμά σας ήταν ότι δώσατε σκοπό ύπαρξης σε κάποιους συμπολίτες μας, που από άποψη, από φτώχια(μακριά από εσάς) ή από άγνοια, δεν έχουν στις οικίες τους αυτά τα μηχανήματα.
Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι. Είναι μια σχισμή, που βάζεις μέσα ένα δισκάκι που σου δίνει απλόχερα το Υπουργείο Παιδείας, πατάς κάτι κουμπάκια, κουνάς ένα τρωκτικό και γίνεται ένα θαύμα!!
Ένα άλλο μηχάνημα (δίπλα, πάνω, κάτω ή παραπέρα) γουργουρίζει χαρούμενο και….ξερνάει βιβλία.
Θαύμα. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ.
Κι επειδή είμαι πατριώτισσα , σας προτείνω να εισηγηθείτε στον υπουργό οικονομικών, έναν νέο φόρο, το copytax. Να φορολογηθεί το κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον αριθμό των φωτοτυπιών που θα κατέχει στις 30 Σεπτεμβρίου. Πώς το βλέπετε;
Καλημέρα σας και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.