Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τρεις απλές κινήσεις για να γίνει ο Βαγγέλης πρωθυπουργός.


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/evenizelos.jpg?w=230&h=353Η πληροφορία: Ο Γιώργος Παπανδρέου (το περιβάλλον του δηλαδή) δεν θέλει με τίποτα εκλογές.
Υπάρχει όμως “ισχυρότατος ξένος παράγοντας” που επιθυμεί εκλογές και αποκαθήλωση του Παπανδρέου το συντομότερο. Όταν λέμε “ξένος παράγοντας” εννοούμε τον κλασσικό και όχι Ρωσίες κλπ. Δεν έχουν την δύναμη (ακομα) να επηρεάσουν τα Ελληνικά πράγματα.
Για την ακρίβεια, ο ξένος παράγοντας, τις επιθυμεί κατά το ήμισυ, αφού το άλλο μισό της κυβέρνησης του είναι ο “δημιουργός” του φαινομένου ΓΑΠ.
Όπως σχολιάσαμε, το συμβάν με την Φινλανδία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει credit event, ειδικά για συγκεκριμένο ομόλογο. Αυτό ακριβώς εκτιμά και η S&P που βλέπει πτώχευση μέσα στο 2011.
Πως μπορεί να γίνει λοιπόν ο Ευάγγελος πρωθυπουργός;
Εγείρει θέμα συνταγματικότητας της νέας δανειακής σύμβασης, όπως άλλωστε έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν, ώστε να ζητήσει 180 ψήφους στο κοινοβούλιο. Το επιχείρημα του αυτό είναι πανίσχυρο, με ελάχιστες πιθανότητες να το δεχτεί ο ΓΑΠ (εάν το δεχτεί η εξέλιξη ούτως ή άλλως είναι εκλογές).
Επικαλούμενος λοιπόν θέμα συνταγματικότητας, κάνει μία “βελούδινη αποστασία” με ισχυρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά ώστε να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ γύρω από το πρόσωπο του και προκαλεί εκλογές.
Ο Σαμαράς κατακτά σίγουρα την αυτοδυναμία και ο ΓΑΠ βγαίνει στην σύνταξη για να απολαύσει τους καρπούς του μόχθου του. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ όμως έχει σωθεί. Το κόμμα σώνεται αφού ο νέος ηγέτης έχει σώσει την τιμή της παράταξης, γκρεμίζοντας τον Παπανδρέου.
Ο Σαμαράς παραλαμβάνει μία χώρα σε συνθήκες πτώχευσης, με ανεργία στο 25% και ύφεση που παραπέμπει σε εμπόλεμες καταστάσεις. Έχει απέναντι του όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ που επιβίωσε. Συνδικάτα, τέρας του δημοσίου, ΜΜ”Ε”, παρακράτος. Ξεκινούν οι συνθήκες χάους. Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚικό γκλόμπ είναι απολαυστικό σαν γλιφιντζούρι ενώ η “δεξιά” σφαλιάρα είναι κάτι σαν πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Εν μέσω κολάσεως, ο Σαμαράς αποχωρεί από την κυβέρνηση με τις πράσινες βουβουζέλες να του φορτώνουν την ευθύνη. Ότι ακριβώς συνέβει στην Αργεντινή, όπου ο εκεί ΓΑΠ, ο Μένεμ, έφυγε “κύριος” ενώ το ελικόπτερο το πήρε ο επόμενος που απλώς παρέλαβε το εκεί μνημόνιο.
Σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας που οδηγεί την χώρα σε εκλογές όπου ο Ευάγγελος με ευρεία συναίνεση αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.
Σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Εάν σας πούμε ότι δεν το φανταστήκαμε;
Κρατήστε το, διότι ο αστάθμητος παράγοντας ονομάζεται Σαμαράς και μπορεί με μία “ακραία” κίνηση να τους στείλει στον αγύριστο. Αρκεί να πετάξει πριν την τελική στροφή την εκβιαζόμενη σαβούρα της “βελούδινης αντιπολίτευσης” στον κάλαθο.
Συνεχίζεται…