Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τί θα κάνει ο ΓΑΠ από δω και πέρα;


Οι πληροφορίες που έρχονται από πολλές πλευρές και διακινούνται μέσω διαδικτύου αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ και μεγαλύτερη ανησυχία. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όσο το δυνατόν την συνοχή της κυβέρνησης και να μην εμφανιστεί ο Παπανδρέου να έρχεται σε ρήξη με την κοινοβουλευτική του ομάδα, μετά την ανταρσία των βουλευτών, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά στην Ιπποκράτους. Έχουν κληθεί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους ζητήθηκε να βρίσκονται αύριο στην Αθήνα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι πως υπάρχουν πολλά ΚΤΕ αύριο στην Βουλή και δεν θα πρέπει να απουσιάζουν. Μέσα όμως σε αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες οι σκέψεις δεν μένουν μόνο στις “ επίσημες” δικαιολογίες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η κυβέρνηση παραπαίει και πρέπει να βρει τρόπο να συσπειρώσει τις δυνάμεις της. 
Τί θα συμβεί από δω και πέρα κανείς δεν γνωρίζει ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι η κυβερνητική πολιτική δεν αντέχει και το χειρότερο για την ίδια, ότι βρίσκει αντιστάσεις εκ των έσω.
Πρέπει να επαγρυπνούμε! Η κυβέρνηση ΓΑΠ θέλει να επιβάλλει και να υπερασπιστεί το Μνημόνιο με κάθε τρόπο και φαντάζει πιο κοντά από ποτέ η δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι αιρετοί και δεν έχουν πολιτικό κόστος. Σε περίπτωση που επικρατήσει αυτό το σενάριο θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με αδίστακτους και ψυχρούς υπουργούς τύπου Παπακωνσταντίνου σε όλα τα κρίσιμα πόστα. Μια τέτοια προσπάθεια φυσικά και δεν θα έχει καμία λαϊκή έγκριση, άλλωστε ο ΓΑΠ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν νοιάζεται για την άποψη του λαού, αλλά θα χρειαστεί την στήριξη των βουλευτών απαραίτητα.
Τώρα είναι η ώρα των κρίσιμων και μεγάλων αποφάσεων. Είναι η ώρα να δείξουν οι βουλευτές αν τιμούν την εμπιστοσύνη του λαού ή θα βουλιάξουν μαζί με την πολιτική ΓΑΠ και θα είναι συνυπεύθυνοι στην μεγαλύτερη και πιο ύπουλη προσπάθεια διάλυσης της χώρας μας!