Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το ΥΠΔΒΜΘ αποφάσισε 10 ημέρες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους να ζητήσει τρόπους αναπλήρωσης διδακτικών ωρών - Η κοροϊδία συνάδελφοι τελικά δεν έχει όριο! του Νεκτάριου Κορδή


Συνάδελφισσες, συνάδελφοι
     Με έγγραφό της Υφυπουργού ΠΔΒΜΘ κ. Χριστοφιλοπούλου  την 5/4/11 καλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν τη Διοίκηση με ποιο τρόπο θα καλύψουν τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων! Μάλιστα στο διαβιβαστικό έγγραφο  (8-4-2011/αρ.πρωτ.2402) του Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Ζαφειρακίδη  καλούνται άμεσα (μέχρι την Τρίτη 12-4-2011) οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να εισηγηθούν τρόπο αναπλήρωσης και ενώ απομένουν 10 εργάσιμες ημέρες μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους στις 10 Μαΐου !
     Είναι τεράστια η υποκρισία τους στο συγκεκριμένο θέμα, όταν  ξεχνούν πως το ίδιο το Υπουργείο  ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων στις 12 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά προκειμένου να περικόψει λίγο τα έξοδα των εξετάσεων. Αυτό στην πράξη σημαίνει δύο μήνες εξετάσεις και ουσιαστική διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.
 
     Το έγγραφο αυτό κινείται στη λογική της πρόσφατης επιστολής της Υπουργού Παιδείας προς την ΟΛΜΕ για αναπλήρωση των ωρών λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Αξιοσημείωτο είναι πως το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση κόπτονται μόνο για τις ώρες που χάνονται λόγω κινητοποιήσεων και όχι για τις χιλιάδες των ωρών που σχετίζονται με τα κενά εκπαιδευτικών . Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως βασικό μέλημά τους είναι να τιμωρήσουν τους εκπαιδευτικούς γιατί απέργησαν και τα παιδιά που κινητοποιήθηκαν και να τα εκφοβίσουν για το μέλλον. Υπουργείο και Διοίκηση επιζητούν την πλήρη υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική τους και χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέτρο για να το επιτύχουν. Τους δηλώνουμε πως τα αιτήματά μας αλλά και αυτά των μαθητών μας είναι δίκαια και πως οι αυταρχικές τους μέθοδοι δε μπορούν να εκφοβίσουν κανένα.
     Όσο για τον τρόπο αναπλήρωσης ας ζητήσουν από την κ. Διαμαντοπούλου να εξηγήσει για ποιο λόγο στις 8 Μαρτίου δήλωνε στο  MEGA ότι«οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη  αφού δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς για να γίνουν οι εξετάσεις»…

Η κοροϊδία συνάδελφοι τελικά δεν έχει όριο!

 Νεκτάριος Κορδής
Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής
nekordis64.blogspot.com