Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΕΦΤΙΛΑ! -Κε Ραγκούση γιατί δεν στέλνεις σπίτι του τον ανεκδιήγητο κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη, ώστε να μην σας κάνει ρόμπες;


 
 

O οικονομικός συντάκτης Χρήστος Κώνστας, χάρη στη παρατηρητικότητα και την εμπειρία του, απεκάλυψε το στημένο παιγνίδι ανάμεσα στον αμαρτωλό ΟΠΑΠ (το γιουσουφάκι των νταβατζήδων) και τον Γενικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη.
Ο τελευταίος παρά τις καλές σπουδές του (δημοσιεύουμε βιογραφικό στο τέλος του κείμενου), εκφώνησε ομιλία την οποία είχε γράψει στέλεχος του ΟΠΑΠ-πράγμα ανεπίτρεπτο (χαμπαριάζει ο ΟΠΑΠ απο κάτι τέτοια; ) μια και ο διεφθαρμένος οργανισμός, συμμετέχει μαζί με άλλες εταιρίες, στην ανοιχτή διαβούλευση με στόχο την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιγνιδιών!

Είναι να απορεί κανείς  γιατί ο Ραγκούσης τον κρατάει ακόμη στη θέση του.

Η ξεφτίλα, η διαπλοκή και η ξιπασιά δεν έχουν όρια ούτε με αυτή τη κυβέρνηση  που παριστάνει την παρθένα στήνοντας Εξεταστικές της πλάκας, που όταν φτάνουν στο ψητό αυτοδιαλύονται όπως πάει να γίνει με την Εξεταστική για τη Siemens η οποία μόλις έπεσε πάνω στο μεγάλο ψάρι, τον λαδιάρη Καρακώστα που ήταν απο τους....βασικούς λαδωτήρες του συστήματος, πάει ν αυτοδιαλυθεί. Το πούλο! Ττυχαίο; Δεν νομίζω...

Ιδου η ξεφτίλα του κυβερνητικού στελέχους δια χειρός Χρήστου Κώνστα>

Τη Τρίτη το βράδυ, οι δημοσιογράφοι του οικονομικού ρεπορτάζ δέχθηκαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μια ομιλία-παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων Γιώργου Χριστοδουλάκη.

Η έκπληξη των συντακτών ήταν τεράστια όταν ανακάλυψαν πως την ομιλία αυτή ΔΕΝ την είχε γράψει ο κ. Γενικός( φωτογραφία)  ούτε κάποιο στέλεχος του Υπουργείου αλλά ένας εργαζόμενος μιας ανώνυμης εταιρείας!
 Ανοίγοντας τον φάκελο «properties» του κειμένου -που έστειλε ο ίδιος ο κ. Γενικός στους Δημοσιογράφους- αναφέρεται ως συγγραφέας ο κύριος Κ.Φ. στέλεχος του ΟΠΑΠ!
 Με λίγα λόγια, σε μια «ανοικτή διαβούλευση» με στόχο την «απελευθέρωση της αγοράς» των τυχερών παιχνιδιών, η κυβέρνηση ανέθεσε τη συγγραφή της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα, σε ένα στέλεχος μιας από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες!
 Είναι σαν να καλούσαν τον κ. Τζωρτζάτο ή τον κ. Τσάμο να γράψουν την τροπολογία για την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών….
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που -κατά τα φαινόμενα- το Δημόσιο αντί να πουλήσει μόνο του τις άδειες για τον νόμιμο τζόγο εισπράττοντας το αντίστοιχο τίμημα, θα αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή» για την διάθεση των αδειών… Ο τζίρος των παράνομων παιχνιδιών ανέρχεται σε 4 δις € αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θέλει να εμπλακεί σ’ αυτό το προσοδοφόρο πεδίο φορολογίας…
 Η στήλη δεν έχει διάθεση να κρίνει το ορθόν ή μη της επιλογής αυτής.
Αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, της κατάθεσης προτάσεων από φορείς και επαγγελματίες, όταν τελικά η κυβέρνηση έχει από καιρό όπως φαίνεται αποφασίσει να αναθέσει στον ΟΠΑΠ τον ρόλο του «διαμεσολαβητή»; Σημειώνεται πάντως πως αυτό είναι ένα μοντέλο που ακολούθησε η Γαλλία η οποία τώρα υποχρεώνεται να το αλλάξει αφού δεν εξυπηρετεί τη βασική αρχή της «απελευθέρωσης των αγορών»…
Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαβούλευση που ενώ συμφωνεί με τη δημιουργία μίας ισχυρής Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, δίνοντας έμφαση στην ακεραιότητα, την κατάρτιση και την εμπειρία των ανθρώπων που θα την στελεχώσουν, τονίζουν ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η δημιουργία ή η ενίσχυση μονοπωλίων και επιλέγουν τη χορήγηση πολλών αδειών.
Η Ελλάδα πληρώνει καθημερινά πρόστιμο 32.000 €, δηλαδή 1 εκατομμύριο € το μήνα ή 11 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επειδή από το 2002 είχε «την έμπνευση» να απαγορεύσει συλλήβδην όλα τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια μετά τις αποκαλύψεις ενός δημοσιογράφου, του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Η απελευθέρωση της αγοράς επείγει εδώ και πολλά χρόνια και φυσικά κάθε μέρα καθυστέρησης κοστίζει ακριβά…

Στην εκδήλωση-παρουσίαση των αποτελεσμάτων της «διαβούλευσης» για τον νόμο περί «τυχερών παιγνίων», ο Γενικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης ρωτήθηκε: «Μήπως ο ΟΠΑΠ έχει αναλάβει κάποιον  ρόλο στην συγγραφή του σχετικού νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς;»
 Η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Σε καμιά περίπτωση».
 Κατόπιν ο κύριος Γενικός διένειμε στους δημοσιογράφους την ομιλία του, την οποία εντελώς συμπτωματικά είχε γράψει ένα στέλεχος του ΟΠΑΠ….

Ο κος Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ;

Γεννήθηκε το 1968 στα Χανιά της Κρήτης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester, Μ. Βρετανία. Κάτοχος PhD και MSc στην Ποσοτική Χρηματοοικονομική από το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και MSc και πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης και Οικονομετρίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εξειδικεύεται στην ποσοτική ανάλυση, πρόβλεψη και αποτίμηση των χρηματοοικονομικών κινδύνων και τη συστημική ευστάθεια και ρύθμιση. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος και ως ακαδημαϊκός στο Cass Business School του City University του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Exeter, Μ. Βρετανία. Το ερευνητικό του έργο δημοσιεύεται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_192.html#more