Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα ίσα ίσα που κρατάει την πιστοληπτική της διαβάθμιση προειδοποιεί η Fitch… Pimco: Σε επικίνδυνη ζώνη η Ελλάδα

από το έγκριτο bankingnews

Η Fitch δεν θα μεταβάλλει την βαθμολογία της Ελλάδος πριν τον Οκτώβριο όταν θα ανακοινωθεί η νέα έκθεση της Τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι η βαθμολογία της Ελλάδος είναι σε οριακά επίπεδα ίσα ίσα που κρατάει την υφιστάμενη πιστοληπτική της διαβάθμιση.
«Η Ελλάδα διατηρεί την αξιολόγηση investment grade αλλά με νύχια και με δόντια», δήλωσε ο Chris Pryce της Fitch, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι «η χώρα λαμβάνει τα σωστά μέτρα, ωστόσο αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό».

Pimco: Σε επικίνδυνη ζώνη η Ελλάδα

Εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία περιορισμού του χρέους στις τρεις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, εκτιμά ο M. El – Erian της Pacific Investment Management, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη. Σε σημείωμα του που δημοσιοποίησε στο blog της ιστοσελίδας των Financial Times, παρατηρεί ότι η αποτυχία των εν λόγω χωρών να μειώσουν τα spreads τους σημαίνει ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν λειτουργεί. Τα spreads των ιρλανδικών CDS έφτασαν τις 422 μ.β.
Φαίνεται ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα της εξάπλωσης της κρίσης, έγραψε χαρακτηριστικά ο El-Erian, ενώ παρατηρεί ότι τα spread των τριών χωρών είναι τα ακριβότερα των 21 αγορών που παρακολουθεί ο σχετικός δείκτης του Bloomberg. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι και ο αναλυτής της Goldman Sachs, Michael Vaknin, θεωρεί ότι η πιθανότητες επέμβασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με ένα μοντέλο σαν αυτό της Ελλάδας αυξάνεται.

http://citizengr.wordpress.com/2010/09/21/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB/