Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Έργα και ημέρες του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κουμέντου, της Αγγελικής Φατούρου

DAKEPEKOZ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ…
ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΔΕΚΑΝΕΙΣ…
Έργα και ημέρες του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Γ. Κουμέντου
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις ταξικές-εκμεταλλευτικές κοινωνίες, οι υφιστάμενοι  [δεκανείς - υπολοχαγοί και λοιπές ορντινάτζες της εξουσίας], να επιδεικνύουν  ζήλο υπέρμετρο στην εφαρμογή των κεντρικών κατευθύνσεων. Οι λόγοι είναι πολλοί, κατανοητοί και χιλιοαναλυμένοι.  Απλά αξίζει να σημειώσουμε ότι όσο πιο μεγάλη η κρίση, τόσο πιο μεγάλος ο ζήλος…
Σ’ αυτήν την κατηγορία προφανέστατα ανήκει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, με τον οποίο έχει ασχοληθεί δεκάδες φορές μέσα σε λίγους μήνες το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, εναντίον του οποίου έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.
Συνεχίζοντας, λοιπόν, το «θεάρεστο» έργο του –της υλοποίησης του αγοραίου σχολείου του Μνημονίου, των περικοπών, της συγχώνευσης τμημάτων  και σχολείων, της καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών κλπ– έδωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή στους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να επιβάλουν , ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΑΡΑΤΥΠΑ, σε όλους τους καθηγητές που «διατέθηκαν» [τι όρος κι αυτός!] στην Πρωτοβάθμια ωράριο 21 ωρών, ανεξάρτητα από το ωράριο που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται [άρθρο 14, παρ. 14 του ν. 1566/85). Και για όσους δεν αποδεχθούν αυτήν την ωμή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διέταξε [θυμίζουμε και το κατάπτυστου ύφους και ήθους έγγραφο του ιδίου προς τα ΠΥΣΕ, βλ. «εντέλλεσθε…»] να γίνεται περικοπή μισθού!!
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, λοιπόν, ότι κανένας νόμος δεν υπάρχει που να αλλάζει το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του διατιθέμενου στην Πρωτοβάθμια εκπαιδευτικού. Ίσα-ίσα ο νόμος κατοχυρώνει το ωράριό του.  Επομένως από τα ΠΥΣΠΕ διεκδικούμε, σε συνεργασία με τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, 21-19-18-16 διδακτικές ώρες, ανάλογα σε ποια κατηγορία υπαγόμαστε. Σε αντίθετη περίπτωση καταθέτουμε ενστάσεις, ακόμη και αγωγές εναντίον όσων υπογράφουν τέτοιες παράνομες εντολές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους καθηγητές που υφίστανται αυτήν την πρόδηλη αυθαιρεσία να το δημοσιοποιήσουν, να μην αποδεχθούν καμιά τροποποίηση των εργασιακών τους σχέσεων, να έρθουν σε επαφή με τους Διδασκαλικούς Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ της περιοχής τους, ώστε όλοι μαζί δυναμικά να απαιτήσουμε όσα μας ανήκουν και  με αγώνες έχουμε κατακτήσει.
Όσο για τον κ. Περιφερειάρχη, δυστυχώς, θα επανέλθουμε…

ΑΘΗΝΑ, 24/9/2010

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΣ στο 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10266