Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος και Σαχινίδης πχ. που τα βρήκαν τα λεφτά και τα ακίνητα αφού δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους;

Γράψαμε προχθές ότι το πόθεν έσχες των πολιτικών δεν έχει καμία αξία αν δεν μας πούνε που τα βρήκαν μιας και από τη βουλευτική αποζημίωση δεν τα βρήκαν καθώς συνέχεια διαμαρτύρονται ότι δεν τους φτάνει και γι αυτό δίνουν συνεχώς αυξήσεις στους εαυτούς τους. Γράψαμε επίσης ότι θα επανέλθουμε με μερικά παραδείγματα ανθρώπων που το μόνο που δούλεψαν στη ζωή τους είναι ο κόσμος... με αφορμή τη ρήση του Πάγκαλου, τα λεφτά τα έφαγε μαζί με τα ΠΑΣΟΚια που διόριζε τόσα χρόνια στο δημόσιο, ας ξεκινήσουμε από τη χάρη του.

Δηλώνει εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλη πηγή 490.616 ευρώ. Ποια είναι η άλλη πηγή που του αποφέρει σχεδόν 500.000 ευρώ ετησίως;

Τα 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κλπ που δηλώνει ότι έχει σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα, Τζιά!

Είναι γνωστό ότι ο Πάγκαλος δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του σε δουλειά που να του αποφέρει καλά λεφτά. Στο βιογραφικό του αναφέρει μόνο ότι από το 1969 ως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο Παν/μιο του Παρισιού Πάνθεον Σορβόννη... δηλ πάρτ' τ' αυγό και κούρευτο από άποψη εισοδήματος... Το 1977 έβαλε για δήμαρχος Ελευσίνας και κατετάγη τρίτος και αφού ακολουθεί ένα κενό 3 χρόνων για το οποίο δεν αναφέρει τίποτα για δουλειά, γιατί προφανώς δεν έκανε και τίποτα, το βλέπουμε από το 1981 βουλευτή και από το 1982 συνεχώς υπουργό ή υφυπουργό.

Πότε λοιπόν και με ποιο τρόπο απέκτησε 58 ακίνητα που του αποφέρουν 500.000 ευρώ εισόδημα; Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν τολμάει να πει....

Άλλο παράδειγμα:

Ο Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής από το 2007. Αντιγράφω από το βιογραφικό του:

«Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη. Είναι Πρόεδρος Επιτροπής: Απασχόληση Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές και μέλος της Επιτροπής Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών, ΙΣΤΑΜΕ.»

Επειδή τα παραπάνω δεν είναι δουλειές... συνεχίζω μήπως και βρω κάποια δουλειά:

«Επαγγελματική Εμπειρία
2000-2004 Ειδικός Σύμβουλος, Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Σημίτη.
2004-2007 Ειδικός Συνεργάτης, Ε.Τ.Ε. στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Οικονομικής Ανάλυσης.»

Τζίφος! Πάμε παρακάτω μήπως και επιτέλους στην τρίτη ενότητα ανακαλύψουμε κάτι που δικαιολογεί τρελλά λεφτά:

«Στα πλαίσια των καθηκόντων του ασχολήθηκε με την :

Έκδοση του περιοδικού Ευρωνέα (1998-2001). Παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας σε θεσμικούς επενδυτές. Εκπαίδευση προσωπικού της Ε.Τ.Ε. για το ευρώ. Εισήγηση σε ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού για το ευρώ. Εισήγηση σε σεμινάρια του Υπουργείου Οικονομικών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την εκπαίδευση στελεχών σε θέματα σχετικά με το ευρώ. 1996-1997 Ερευνητής στο Ι.Ο.Β.Ε. 1991-1994 Management Teaching Fellow in Economics στο Manchester School of Management του UMIST.»

Ο ειδικός συνεργάτης, ο σύμβουλος, που παρέδιδε σεμινάρια στη σχολή Δημόσια διοίκησης μέχρι το 2007 που βγήκε βουλευτής... εμφανίζεται ένα χρόνο μετά να έχει:

-έξι ακίνητα σε Αττική και Πάρο

-μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής Asset Management.

-μαζί με τη σύζυγό του έχει τραπεζικές καταθέσεις 365.000 ευρώ

Θα τον ρωτήσει κανείς που τα βρήκε;
Όχι βέβαια... το θέμα είναι μόνο ο Ρουσόπουλος και η πισίνα...

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/09/blog-post_697.html