Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

The memory album (Το άλμπουμ των αναμνήσεων)

Ευρωπαϊκό βραβείο για το συγκινητικό βίντεο του νηπιαγωγείου Ιεράπετρας!  


 

Ανάμεσα στις εκατοντάδες συμμετοχές σχολείων από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας σημαντικής εκπαιδευτικής δράσης, αυτή που ξεχώρισε ήταν του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, δάσκαλοι και μαθητές του οποίου έφτιαξαν ένα υπέροχο βίντεο, με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου της Κρήτης απέσπασαν την πρώτη διάκριση με την εργασία τους που είχε τίτλο «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου».
Πρόκειται για ένα βίντεο με εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής, τις οποίες αναπαριστούν παιδιά του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας. Τα παιδιά «σκηνοθέτησαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που έπρεπε να αναπαραστήσουν, επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν μετά από όμορφες αφηγήσεις. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον "αέρα" της εποχής.
 
Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής. Οι εικόνες αυτές είναι φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας καθώς αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων. Τα παιδιά «σκηνοθετούσαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα των «γωνιών της παράδοσης» και επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς στο χώρο του νηπιαγωγείου μας (ένα παλιό πετρόχτιστο κτίριο) και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον αέρα της παλιάς εποχής.
 

Μουσική: Το βαλς των χαμένων ονείρων (Μ.Χατζιδάκις)


 πηγή
http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/01/the-memory-album.html