Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιά του 2013 (πριν ένα χρόνο)

Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.

(κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο)

Σοφοκλής

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης
Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, για να υπάρξουν «ανάσες» για την Οικονομία. Τώρα με την χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, όλα όσα χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες εδώ και χρόνια, θα ξεπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες! Οι τράπεζες πλέον ανακεφαλαιώνονται, για να μπορούν να δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσειςΗ ρευστότητα θα επιστρέψει στην ελληνική αγορά.

Εξασφαλίσαμε για το δάνειο όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ και πουθενά:     Για δέκα χρόνια δεν θα πληρώνουμε τόκους. Για δεκαπέντε χρόνια δεν θα πληρώνουμε χρεολύσια. Και με επιτόκια δανεισμού από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη…

Τεράστια δημόσια περιουσία παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό σταματάει! Ήδη έχουν ξεκινήσει  αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας με βάση διεθνή πρότυπα απόδοσης και διαφάνειας.

Εκτός από χρήματα στο δημόσιο ταμείο για ανακούφιση του χρέους, όλα αυτά θα φέρουν και επενδύσεις, Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Και μια που μιλάω για επενδύσεις, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες: Τουρισμό, Πολιτισμό, Ναυτιλία, Αγροτικά προϊόντα ποιότητας, Μεταποίηση, Ενέργεια. Αν έχει και σταθερότητα, θα έλθουν και οι επενδύσεις! Θα μπει μπροστά η ΟικοδομήΘα ξαναέλθουν οι θέσεις εργασίας.

Θα μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειάΚαι ο εργαζόμενος να δει τα εισοδήματά του να αυξάνονται. Παραγωγικές επενδύσεις είναι το μεγάλο στοίχημα από δω και μπρος. Και θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Έλληνες επιχειρηματίες.

Για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο. Και για να βγούμε, μια για πάντα, από την ανάγκη δανεικών. Και από τους περιορισμούς των μνημονίων…

Αποσπάσματα από το Μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Για την Πρωτοχρονιά του 2013 http://www.primeminister.gov.gr/2012/12/31/9919