Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έκαναν πίσω οι καθηγητές. Όχι απεργία μέσα στις πανελλαδικές!


f4703-tromaktikoΤην τελευταία στιγμή (και μετά την επίταξη της κυβέρνησης) έγινε η ανατροπή στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με τους καθηγητές να αποφασίζουν να μην προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση, η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων. 
Ωστόσο, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ), συνεκτιμώντας τις εξελίξεις (επιστράτευση των καθηγητών, αρνητική θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για στήριξη των καθηγητών με απεργία την Παρασκευή), αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα της μη πραγματοποίησης της απεργίας.

Έπειτα από αντιπαράθεση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) με τη μειοψηφία, αποφασίστηκαν δύο ψηφοφορίες: Η μία επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία και η δεύτερη για το εάν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία -κατ’ ουσίαν το «σπάσιμο» της επιστράτευσης.
Από το σύνολο των προέδρων των ΕΛΜΕ, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και 57 ψήφισαν λευκό. Κατόπιν αυτού, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.