Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκαρδιστική ανάλυση Σκοπιανών για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου!


Kouklotheatro_-SKopianoi

Τελικά, όντως, «η γη έχει τα όριά της αλλά η βλακεία είναι απέραντη», μια φράση του Γάλλου λογοτέχνη, Φλομπέρ, ή κατά άλλους, είναι «ανίκητη». Τι άλλο να σκεφτείς όταν διαβάσεις την «ανάλυση» για την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα, του αυτοαποκαλούμενου ως «μακεδονικού» διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων…

Το ξεκαρδιστικό κείμενο υποστηρίζει, ότι οι Έλληνες, παραδοσιακά, «αγοράζουν» την υποστήριξη χωρών στη διένεξή τους «με τη Μακεδονία» (…) μέσω των εξοπλισμών, κάτι που έκαναν με τη Γαλλία επί Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος τόνιζε την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη και συμπλήρωνε την υποστήριξή του στην Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας.

Για τους ευφάνταστους Σκοπιανούς λοιπόν, η Ελλάδα για τον λόγο αυτό – το τονίζουμε – αγόρασε κάθε είδους οπλικό σύστημα, για τον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία, κάτι σαν δωροδοκία δηλαδή, για να κάνουν δηλώσεις ότι την υποστηρίζουν στη διένεξή της με την… «υπερδύναμη» ΠΓΔΜ…

Ήρθε όμως ο Ολάντ, που δεν είναι σαν τον Σαρκοζί, λένε οι Σκοπιανοί!



Και τι έκανε;

Όταν λοιπόν πήγε ο πρωθυπουργός να παίξει το ίδιο παιχνίδι, λέγοντας ότι θέλουμε να νοικιάσουμε δύο φρεγάτες, γύρισε ο Ολάντ και του είπε «δεν ήρθα να πουλήσω όπλα»!

Και για να μας πικάρει περισσότερο – τι κακός άνθρωπος… – επιδεικτικά, έκανε δηλώσεις μόνο για την οικονομία, την κρίση και τις διμερείς σχέσεις (λες και η αμυντική συνεργασία είναι κάτι διαφορετικό).

Και καταλήγει το ευφυέστατο αυτό δημοσίευμα κάποιου λεβέντη στο «πρακτορείο» που προφανώς θα κόμπαζε κιόλας επειδή… κατατρόπωσε την Ελλάδα, ότι «είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν προβλέπουμε επικείμενη έκδοση βιβλίου [με τίτλο] ‘ο Ολάντ από τη Σολούν’», όπως ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη (βλ. σχετικό βιβλίο του Σαρκοζί), χωρίς να καταλαβαίνει ο συμπαθής (μετά από τόσο γέλιο, τον συμπαθήσαμε κιόλας!) συντάκτης, ότι με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε τις μύχιες σκέψεις των Σλαβομακεδόνων (των Σλάβων δηλαδή [μεγάλη ξεφτίλα να απαρνιέσαι την προέλευσή σου] που κατοικούν στη γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία) και τον αναθεωρητισμό τους.

Για να συνοψίσουμε. Ο καλός αυτός άνθρωπος που έγραψε αυτή την τρομερή «ανάλυση» προφανώς πιστεύει, ότι οι Έλληνες ξυπνούν και κοιμούνται με τη σκέψη πως θα καταφέρουμε να αποκρούσουμε αυτή την υπερδύναμη των Βαλκανίων που στην προσπάθειά της να αποφύγει τη διάλυσή της (ας μην τη θεωρούσαν – αμφιλεγόμενα και στον αέρα σύμφωνα με πολλούς – ως «buffer state», δηλαδή κράτος-μαξιλάρι, πολύ αμφιβάλουμε αν θα είχε επιβιώσει) κατασκεύασε το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού».

Έχουν δε μετατρέψει τα Σκόπια σε πραγματικό αξιοθέατο, αφού τόσο κιτς μαζεμένο δεν υπάρχει σε άλλη πρωτεύουσα του κόσμου, έχοντας γεμίσει κάθε πλατεία με ανδριάντες, προτομές και αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (δεν το συζητάμε, προφανώς φύτρωσαν Μακεδόνες σε κάποιο μέρος που περνούσε ο Βουκεφάλας αφήνοντας… ενθύμιο), του πατέρα του Φίλιππου και δεν ξέρουμε ποιου άλλου.

Περνάνε οι Σλάβοι φίλοι μας και γεμίζουν με εθνική υπερηφάνεια κοιτώντας τα! Θα ήταν τόσο αστεία αυτή η κατάσταση εάν ο γείτονάς τους στον νότο δεν γνώριζε ότι με την πρακτική τους αποξενώνει τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην περιοχή που δεν έχει εκφράσει, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος τους.

Κάνουν όνειρα για την ενοποίηση του γεωγραφικού χώρου, της περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία και τρέφουν μεγαλοϊδεατικές αυταπάτες, αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα, ότι αλυτρωτικοί εθνικισμοί και προσδοκίες «εθνικής ολοκλήρωσης» έχουν εκφραστεί και από αλλού.

Χωρίς μάλιστα να καταλαβαίνουν ότι τους έχουν μέσα στο «σπίτι» τους, από την πρώτη κιόλας ημέρα δημιουργίας του κράτους τους.

Μωραίνει Κύριος;

Η Ιστορία θα δείξει.

Ταυτόχρονα όμως ισχύει, ότι η Ιστορία δεν ξαναγράφεται και οι γεωπολιτικές ισορροπίες δεν μένουν πάντα οι ίδιες.

Πρόκειται για δυναμική διαδικασία.

Και λάθη δεν συγχωρεί για πάντα…

defence-point.gr