Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

To Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί με τίποτα να καταπιεί τον Μητρόπουλο!



Την απορία του φώναζε κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινού συνομιλητή του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρέστη προχθές στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ρούσση, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της πλατείας Συντάγματος.
Στην παρουσίαση μιλούσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Άγγελος Χάγιος -επίσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και ήταν σαφές ότι όλη η εκδήλωση είχε άρωμα… δραχμής. Το κορυφαίο στέλεχος μόλις αντίκρισε απέναντί του τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο άρχισε να σχολιάζει μεγαλοφώνως την παρουσία του εργατολόγου καταλήγοντας με την φράση «Τι στο … θέλει αυτός εδώ ο πασόκος»…
Ως γνωστόν, εδώ και καιρό, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η κόντρα μεταξύ «ΠΑΣΟΚογενών» και Αριστερού Ρεύματος καλά κρατεί. Οι πρώτοι προειδοποιούν ότι η Κουμουνδούρου πρέπει να ανοιχτεί σε ψηφοφόρους που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ και απορρίπτουν διαρρήδην το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι δεύτεροι, φωτογραφίζοντας τους πρώτους, προειδοποιούν για τον κίνδυνο «ΠΑΣΟΚοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να ακούσουν για άλλες «μετεγγραφές» στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, το «ρεύμα Μητρόπουλου» και η «τάση Λαφαζάνη» είναι… δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα. Εξ ου και ο συνομιλητής μου, όταν είδε τον Αλέξη Μητρόπουλο, απόρησε.