Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Η Τρόικα ζητά τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν


Spiegel: Η Τρόικα ζητά τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν

Ονόματα και...διευθύνσεις όλων των δημοσίων υπάλληλων που πρόκειται να απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


«Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα».
Αυτό αναφέρει κυβερνητικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel.
Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που δεν κατονομάζεται, φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων ενώ το περιοδικό αναφέρει πως η πρόσθετη αυτή αξίωση είναι δείγμα του κλίματος αμφισβήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος διέψευσε από το βήμα της Βουλής το δημοσίευμα του περιοδικού και δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση οι «τυφλές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικές.


Πηγή: Spiegel: Η Τρόικα ζητά τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/76002#ixzz2BpdBkkD2