Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥΣ


Προχωράνε στη Βουλή τη ψηφοφορία των νέων φονικών μέτρων ενώ γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικά. Προχθές απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σήμερα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Δεν εκπλήσσει πλέον κανένα η δωσίλογη επιμονή τους. Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίζεται. Ο λαός έχει χρέος να υπερασπιστεί το Σύνταγμα όπως επιτάσσει το 120 άρθρο του Συντάγματος.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση 
της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκρινε ομόφωνα ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά, όπως και οι περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, που μόλις εφαρμοστούν οι νέες περικοπές στους μισθούς τους σε σύνολο θα αγγίξουν την τελευταία διετία μείωση 60%.
Την προηγούμενη Πέμπτη η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις για τις νέες μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την περικοπή των δώρων στο δημόσιο.
Και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διατύπωσε την αντισυνταγματικότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι δωσίλογοι «εθνοσωτήρες» κατέθεσαν τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο-τερατούργημα που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων.
Αυτή την ώρα που συζητείται το Σχέδιο Νόμου για τα νέα Μεσοπρόθεσμα μέτρα δίνονται τροπολογίες στους Βουλευτές από το Υπουργείο Οικονομικών χειρόγραφες και χωρίς υπογραφή προς ψήφιση. Αντισυνταγματική τροπολογία που καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής.
Παραλλαγή κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο λαός έχει το λόγο.
Πανπαν