Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Προς "Κεντροδεξιά Ελιά" ο Αντώνης Σαμαράς


Προς "Κεντροδεξιά Ελιά" ο Αντώνης Σαμαράς
Του Ανδρέα Παναγόπουλου
Όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην Κ.Ο. της ΝΔ για να την ενημερώσει για τα μέτρα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν. Ο καθηγητής Στουρνάρας “ανήκε” πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και ίσως πολλοί θα θυμούνται την “παράσταση” διαμαρτυρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί ο Αντώνης Σαμαράς επέλεγε για τη “καυτή” θέση του υπουργού Οικονομικών στελέχη που είχαν ρίζες στο ΠΑΣΟΚ όπως ο προκάτοχος του κ. Στουρνάρα, τραπεζίτης Βασ. Ράπανος.
Μετά την ομιλία του κ. Στουρνάρα στην Κ.Ο. της ΝΔ την περασμένη Κυριακή συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι “εντοιχίσαμε, τον Γιάννη στην ΝΔ”. Το σχόλιο είχε την έγκριση του πρωθυπουργού και είναι προφανές ότι είχε πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς στηρίζει ανεπιφύλακτα τον κ. Στουρνάρα ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ θεωρούν πως έχουν “πολύ καλή χημεία”. Ανεξάρτητα, όμως απ’ αυτό, ο κ. Στουρνάρας είναι ένα από τα πρόσωπα που εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει ο πρωθυπουργός.
Στόχος του κ Σαμαρά, είναι η δημιουργία της “Κεντροδεξιάς Ελιάς” στα πρότυπα της Ιταλικής κεντροαριστερής Ελιάς. Στον σχηματισμό –που δε θα καταργεί κατ’ ανάγκην τη ΝΔ- θα ενταχθούν πολιτικά στελέχη που θα είναι προσηλωμένα στην ευρωπαϊκή ιδέα και θα αναγνωρίζουν και θα προωθούν την ιδέα των μεταρρυθμίσεων ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική και βιώσιμη εντός του ευρώ. Μπορεί να είναι και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται εκτός πολιτικής. Η ιδέα είναι απλή : Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά.
Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε θα γίνουν εκλογές. Γιατί για να υλοποιηθεί ο στρατηγικός στόχος προϋπόθεση είναι να έχουν αποδώσει και ορισμένα μέτρα και να έχει αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία. Και όπως φαίνεται, σε αυτή τη φάση, οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πολλοί και το ατύχημα είναι εύκολο να συμβεί.
http://tanea24.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82-