Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Γ. Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ «ΑΦΟΡΙΖΕΙ» ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Του Γιώργου ΘεοχάρηΗ πολιτική παρέμβαση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, κ.Γιώργου Καλαντζή, στις 14 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
Άκυρη και μεθοδευμένη η κίνησή του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άρα εν δυνάμει Πρωθυπουργός,Η υποστήριξη που προσφέρουν θρησκευτικοί ηγέτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι Ιεράρχες της επικρατούσας θρησκείας, σε οποιονδήποτε προπαγανδίζει ρατσιστικές και χουντικές θέσεις, αποτελεί στίγμα για την αντίστοιχη θρησκευτική κοινότητα και ντροπή για κάθε Έλληνα πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του με αφορμή την έντονη κριτική που άσκησαν ορισμένοι Ιεράρχες στα κόμματα της αριστεράς. Ο κ. Καλαντζής προσβλέποντας φυσικά στη διατήρηση ή στην... εξέλιξη του στη νέα κυβέρνηση, θεώρησε ότι έτσι θα δώσει ένα καλό δείγμα γραφής στον κ.Τσίπρα!
Και τι σημαίνει αυτό κ. γενικέ; Ότι οι Ιεράρχες δεν έχουν δικαίωμα να λένε την άποψή τους;
Αντιθέτως εφόσον κρίνεται με αυτό τον τρόπο τις θέσεις τους, μήπως αναρωτηθήκατε εάν η κίνηση σας παραπέμπει σε φασίζουσα συμπεριφορά;
Η ελευθερία του λόγου είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας.Και αν προσθέσουμε και το «διωγμό» που δέχεται η Εκκλησία μας από ορισμένους εκπροσώπους της αριστεράς, τότε θα συμπεράνουμε ότι οι Ιεράρχες πράττουν ορθά με αυτή τη τακτική.
Η λύση; Να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων.

Χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ, φασίστες και χουντικούς τους Ιεράρχες που βγαίνουν μπροστά και ασκούν κριτική, έστω και με δόση υπερβολής, κατά των κομμάτων της αριστεράς και των εκπροσώπων αυτού.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ.Γ. Θρησκευμάτων

«Η υποστήριξη που προσφέρουν θρησκευτικοί ηγέτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι Ιεράρχες της επικρατούσας θρησκείας, σε οποιονδήποτε προπαγανδίζει ρατσιστικές και χουντικές θέσεις, αποτελεί στίγμα για την αντίστοιχη θρησκευτική κοινότητα και ντροπή για κάθε Έλληνα πολίτη. Τέτοιου είδους κινήσεις συνιστούν ενσυνείδητη προσπάθεια για την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ Πολιτείας και της αντίστοιχης θρησκευτικής κοινότητας ενώ υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα σε μια στιγμή που το έθνος κινδυνεύει να υποστεί μιαν ανυπολόγιστη καταστροφή.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο νόμιμα εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας με 44%, επί 2 ολόκληρα χρόνια δέχθηκε τόνους λάσπης και αισχρών προσωπικών επιθέσεων που αποτελούν πλέον τον ορισμό του πολιτικού κανιβαλισμού. Η Συμφωνία που διέσωσε τη χώρα και την οποία σήμερα, σχεδόν όλοι αποδέχονται ως βάση για κάθε διαπραγμάτευση, επιτεύχθηκε από την Κυβέρνησή του με Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Χωρίς αυτή τη Συμφωνία 10.397 Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι καθώς και 97 Μητροπολίτες, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα θα πληρώνονταν σε δραχμές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, άρα εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Η κριτική στις προτάσεις και τις θέσεις του, η διαφωνία με τον τρόπο που πολιτεύεται είναι δικαίωμα του καθενός, αποτελεί όμως ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από τις άθλιες προσωπικές επιθέσεις που προσπαθούν να τον παραστήσουν ως εντολοδόχο ξένων πρεσβειών. Τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς και την ενίσχυση των άκρων, η δική μας χώρα την έχει πληρώσει με δύο δικτατορίες και έναν εμφύλιο πόλεμο.

Οι αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της Ελληνικής Πολιτείας συνιστούν προσβολή για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Η αποφυγή κάθε είδους εμφυλιοπολεμικών λογικών και πρακτικών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, αναγκαία».

http://www.agioritikovima.gr/eipan/7295-Όταν-ο-διορισμένος-γ-γ-Θρησκευμάτων-«αφορίζει»-Ιεράρχεςdiorime