Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Για να δούμε λοιπόν ποιοι Έλληνες Βουλευτές θα έχουν τα άντερα να ψηφίσουν παρόμοιο νόμο!

Γράφει ο Δευκαλίων

Θα ξεκινήσουμε με όσα ανέφερε ο χθεσινός Δευκαλίων για το θέμα των εγγυήσεων που θα πάρει το Κράτος από το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα ανακοινώνονται δημόσια το Ελληνικό Κράτος θα πάρει ως ενέχυρο από τις Ελληνικές Τράπεζες κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Τις μετοχές δε αυτές το Ελληνικό Κράτος θα τις πάρει ως ενέχυρο από τις Ελληνικές Τράπεζες προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα κεφάλαια δε αυτά οι Ελληνικές Τράπεζες θα τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καλύψουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου απαραίτητες προκειμένου να ισοσκελισθούν οι ζημιές από το επικείμενο κούρεμα των ομολόγων λόγω PSI+ και την έκθεση για τα θαλασσοδάνεια των Ελληνικών τραπεζών που συντάσσει η Black Rock.
Τέλος, οι Ελληνικές Τράπεζες που θα ενταχθούν σε αυτές τις διαδικασίες θα επιστρέψουν τα κεφάλαια που θα πάρουν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε βάθος χρόνου με βάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα αποπληρωμής.
Ως εδώ όλα καλά. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται με απόλυτα ξεκάθαρη και έντιμη συναλλαγή. Το «μαύρο σημείο»; Τα χρήματα που θα δανείσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν μνημονιακή προέλευση. Δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πάρει από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ τα προβλεπόμενα κεφάλαια όταν οι Έλληνες μπουν ακόμα καλύτερα στο καλούπι του νέου μνημονίου. Δηλαδή χάσουν 13ο & 14ο μισθό, χαμήλωμα ορίου κατώτατου μισθού, μείωση επικουρικών συντάξεων κ.λ.π.
Σε πολύ απλά Ελληνικά, θυσιάστε εσείς φτωχοί Έλληνες σήμερα τα τελευταία σας εισοδήματα για να σωθούν οι βασικοί μέτοχοι και διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών και κάποτε στο μέλλον οι βασικοί μέτοχοι και διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών θα...
επιστρέψουν αυτά τα χρήματα.
Σε ακόμα πιο απλά Ελληνικά:
•    Φτωχοί, πεθάνετε εσείς σήμερα από την πείνα για να μην χάσουμε εμείς τα προνόμια μας και εμείς μετά από χρόνια θα σας κάνουμε μία εκταφή πολυτελείας.
Για να συντελεστεί όμως αυτό το ανοσιούργημα πρέπει να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Ήτοι, ο παλιός νόμος προβλέπει ότι τα ενέχυρα που θα πάρει το Ελληνικό Κράτος σε περίπτωση που κάποια τράπεζα προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα είναι μετοχές, είτε προνομιούχες, είτε κοινές με δικαίωμα ψήφου. Ήτοι, δεν προβλέπεται πουθενά ως ενέχυρο κοινή μετοχή χωρίς δικαίωμα ψήφου. Για να γίνει δυνατόν να υπάρξει πρέπει πρώτα να αλλάξει ο σχετικός νόμος. Για να δούμε λοιπόν ποιοι Έλληνες Βουλευτές θα έχουν τα άντερα να ψηφίσουν παρόμοιο νόμο!
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2012/01/blog-post_5673.html#.