Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο «Αρμαγεδδών» στην Παιδεία συνεχίζεται…

Καταστρεπτικός για την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο νέος γύρος συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων.

Η ανερμάτιστη, επικίνδυνη αντιεκπαιδευτική πολιτική (θυμίζει «Αρμαγεδδώνα») συνεχίζεται…
Η Υπουργός της «φωτοτυπίας» κ. Διαμαντοπούλου και η αρμόδια Υφυπουργός για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χριστοφιλοπούλου,  συνεχίζουν την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο προγραμματιζόμενος νέος γύρος συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων δημιουργεί νέα αδιέξοδα, ενδοπεριφερειακές ανισότητες, κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα και οδηγεί στην εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και στην αδιοριστία εκατοντάδες αναπληρωτές.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ικανοποιώντας κομματικά ρουσφέτια και αδιαφορώντας για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες προχωρά στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τα λάθη συνεχίζονται.
Η αντίστοιχη  περσινή αποτυχημένη προσπάθειά τους και η ανάλγητη για τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία στάση τους δημιούργησε αδιέξοδα και, δυστυχώς, συνεχίζουν στην ίδια αδιέξοδη συνταγή.
Στη μνημονιακή πολιτική της βάρβαρης λιτότητας και των περικοπών ο εκπαιδευτικός κόσμος και η κοινωνία μας  αντιστέκονται.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί το δίδυμο Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου:
·        Να σταματήσει την αλαζονική και αυθαίρετη συμπεριφορά του
·        Να απομονώσει τους διορισμένους κομματικούς εγκάθετους και αυλοκόλακες της και να λειτουργεί με κανόνες αξιοκρατίας και όχι ρουσφετολογίας.
·        Να προχωρήσει σε πλατύ, ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο με τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση συγχώνευσης, κατάργησης και υποβιβασμού σχολικής μονάδας.

Τέλος θυμίζουμε:
ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος