Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μόνιμος μηχανισμός… μείωσης στις επικουρικές!!!


Δεν ήταν η περικοπή από τις συντάξεις του Ιουνίου στις κύριες και στις επικουρικές – και, μάλιστα, με αναδρομική ισχύ από τον Γενάρη σε οκτώ δόσεις – η μόνη “μαύρη” είδηση της ημέρας για τους συνταξιούχους…

Κι αυτό γιατί στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατέθεσε ρύθμιση σύμφωνα με....
την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένας μηχανισμός …μόνιμης μείωσης των επικουρικών συντάξεων και, μάλιστα, με υπουργική απόφαση!

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις νέες ρυθμίσεις του υπ. Εργασίας, οι επικουρικές συντάξεις μετατρέπονται σε ατομικούς λογαριασμούς μετά την έναρξη της λειτουργίας του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑ) από την 1η Ιουλίου 2012. 

Το δε ύψος των συντάξεων θα καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των ταμείων . 

Επίσης η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε μειώσεις κυρίως για τους νέους συνταξιούχους ενώ όσα ταμεία δεν ενταχθούν θα πρέπει στο εξής να «τα βγάλουν πέρα μόνα τους» χωρίς να υπολογίζουν την βοήθεια της πολιτείας .

Περισσότερα στο: protothema.gr