Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτο: Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, που είχε συγκληθεί για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση μίας ώρας, αφού προηγήθηκε "πυρετός" διαβουλεύσεων, τόσο του Γ. Παπανδρέου με στενούς του συνεργάτες όσο και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους...
Αρχικά επίμονες πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι σύντομη και κατά τη διάρκειά της ο κ. Παπανδρέου θα ζητούσε τις παραιτήσεις των υπουργών του και στη συνέχεια η Κ.Ο. θα καλούνταν να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της στο protothema.gr, η στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη ξεκαθάρισε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί».
Στο μεταξύ, πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο "Bloomberg" αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου, σε μια τελευταία προσπάθεια να κρατηθεί στο... τιμόνι, θα αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα, που προκάλεσε τέτοια τρικυμία, εντός και εκτός συνόρων. 

Παράλληλα, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με επικεφαλής τον τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο, όπως ανέφεραν πηγές από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο πρακτορείο "Reuters".

attacktv.gr