Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Συνιστούμε ενθέρμως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις επόμενες τρείς ημέρες θα πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τις γραμμές που ακολουθούν

Συνιστούμε ενθέρμως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τις επόμενες τρείς ημέρες θα πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τις γραμμές που ακολουθούν. Πρώτα για το δικό μας το καλό αλλά και για το δικό τους….
Η υπερψήφιση του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη, μας οδήγησε σε μία σειρά εξευτελιστικών παραχωρήσεων και αποικιοκρατικών συμφωνιών, που είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι αγνοούσαν. Αν πάλι τις γνώριζαν και τις ενέκριναν, τότε φοβούμαι ότι δεν διαθέτουν εθνική συνείδηση, αλλά ούτε κάν συνείδηση. Ιδού λοιπόν κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού σε τι είπατε ΝΑΙ:
***ΔΕΝ επιτρέπεται στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιαδήποτε άλλη πηγή, πλήν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. (σ. 119)
***Οι δανειστές μας έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Με απλά λόγια, δανειστήκαμε από το Δ.ΝΤ. αλλά μπορεί να βρεθούμε να χρωστάμε στις ΗΠΑ, στην Τουρκία, ἤ στην Νορβηγία. (όποιος έχει μυαλό, έστω λίγο, αντιλαμβάνεται την συνέχεια.) (σ. 129)
***Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία, 6,2% για τα επόμενα χρόνια και +2% οι τόκοι υπερημερίας. (σ.121)
***Ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών δεσμεύει δια της υπογραφής του το Ελληνικό κράτος. (το Σύνταγμα και η Βουλή τίθενται στο περιθώριο και δεν έχουν καμία ισχύ). (σ. 130)
*** Με την παρούσα ο δανειολήπτης παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων, από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
*** Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία (άμεση και σαφής αναφορά στον ορυκτό πλούτο τις χώρας μας). (σ. 123)
Προϊόντα του μνημονίου είναι και τα υπό ψήφιση ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδια της κυβέρνησης. Όμως πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι:
***το συνταγματικό δικαστήριο της Λεττονίας με την υπ΄ αριθμόν 2009-43-01 απόφασή του, της 21ης Δεκεμβρίου 2009, έκρινε ως αντισυνταγματική την μείωση των συντάξεων που επιχειρήθηκε στην χώρα, κατ΄ εφαρμογήν του προγράμματος του Δ.Ν.Τ.
*** το συνταγματικό δικαστήριο της Κολομβίας με την υπ΄ αριθμόν C-754 απόφασή του, έκρινε ως αντισυνταγματική την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 60 στα 62 έτη,
*** το συνταγματικό δικαστήριο της Αργεντινής με απόφασή του της 22ας Αυγούστου 2003, έκρινε ως αντισυνταγματική την μείωση των συντάξεων κατά 13%
Εάν παρ΄ όλα αυτά βρεθούν βουλευτές που θα επιχειρήσουν με την ψήφο τους να εγκρίνουν τα αντισυνταγματικά μορφώματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προδίδοντας τους Έλληνες πολίτες, ατιμάζοντας την εντολή τους, περιφρονώντας την αξιοπρέπειά τους, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους στην Βουλή, για λίγους μήνες ακόμη, ας γνωρίζουν ότι το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.
Π.Π.
Υστερόγραφο: τυχόν δικαιολογίες περί πτωχεύσεως, λεφτά δεν υπάρχουν, και ο δανεισμός είναι μονόδρομος, απορρίπτονται ως αδόκιμες και ψευδείς. Προτρέπω δε τους δύσπιστους να διαβάσουν τις αναλύσεις επιφανών οικονομολόγων για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας και τις προτάσεις τους. Επίσης τους καλώ να πληροφορηθούν από την εφημερίδα της κυβερνήσεως, πόσα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για υπερωρίες, και επιχορηγήσεις τους τελευταίους μήνες. Τέλος τους προτρέπω να σκεφθούν, αν οι κομματικές παρωπίδες τους το επιτρέπουν, ότι το χρέος μας από 119% του ΑΕΠ σήμερα, θα εκτιναχθεί στο τέλος του 2013 μεταξύ 150% και 177% του ΑΕΠ και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ήπια ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ανάκαμψη για την οποία ούτε σχέδιο αλλά ούτε και σκέψη υπάρχει στην κυβέρνηση. Προς άρσιν δε πάσης παρεξηγήσεως σε ότι αφορά τα ανωτέρω στοιχεία, διευκρινίζω πως δεν είναι δικοί μου υπολογισμοί, αλλά του ΔΝΤ (IMF, Greece, Request for stand by arrangement, May 5, 2010, σελ. 18, 36).
http://filotimia.blogspot.com/2010/07/blog-post_5283.html