Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο κ. Σαμαράς επέβαλε πλήρως τους όρους του

Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς επέβαλε πλήρως τους οργανωτικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς του όρους.

Ο κ. Σαμαράς πέταξε στα σκουπίδια το ιδεολόγημα του μεσαίου χώρου θεωρώντας ότι εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ πρέπει να ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς που είναι σίγουρη για τον εαυτό της και την αποστολή της.

Με τις παρεμβάσεις του ο κ. Σαμαράς άνοιξε νέα πολιτικά μέτωπα, είναι άλλωστε γνωστό ότι είναι ένας πολιτικός ηγέτης που μπορεί να οργανώνει ρήξεις και ανατροπές. Έθεσε ως στρατηγικό στόχο της ΝΔ την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οικονομικό και κοινωνικό ζουρλομανδύα του μνημονίου. Όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στη Ρουμανία, όπου οι σχέσεις μεταξύ της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και του ΔΝΤ δοκιμάζονται σκληρά, δείχνουν ότι ο στόχος που έθεσε ο κ. Σαμαράς είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και πως χρειάζεται μία σύνθετη ποιοτική στρατηγική για την επίτευξή του χωρίς παρατράγουδα, που θα μας μετατρέψουν σε νέα Ρουμανία και νέα Αργεντινή. Ιδιαίτερα αποφασιστικός εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς και σε άλλα ζητήματα μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς οδήγησε, με χαρακτηριστική άνεση, στο οργανωτικό περιθώριο όσους επένδυαν στην πολυδιάσπαση της ελληνικής Κεντροδεξιάς ή θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κρατήσουν τα προνόμια, τη νοοτροπία και τους ρυθμούς περασμένων τετραετιών. Οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ στον κομματικό του χώρο είναι πραγματικά σαρωτικές και μπορεί να συμβάλουν στη μελλοντική ενίσχυση της πολιτικής θέσης της ΝΔ.

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=75388