Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τον Ιανουάριο θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικα -Να αποδραματοποιήσει την εξέλιξη αυτή επιχειρεί η κυβέρνηση

Τον Ιανουάριο θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικα -Να αποδραματοποιήσει την εξέλιξη αυτή επιχειρεί η κυβέρνηση
Τον Ιανουάριο αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα, όπως διεμύνησε το βράδυ του Σαββάτου μέσω Twitter o εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ αλλά και το ΔΝΤ.
Η επιστροφή της «πλήρους διαπραγματευτικής ομάδας» θα έλθει «αφότου οι Αρχές θα έχουν πραγματοποιήσει περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή [του προγράμματος], με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο», προσέθεσε ο κ. Ο'Κόνορ και συμπλήρωσε ότι οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια «αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα».
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ ακριβώς την ίδια γραπτή δήλωση εξέδωσε το ΔΝΤ.
Η εξέλιξη αυτή διαψεύδει τις κυβερνητικές προσδοκίες για μια συμφωνία πριν το τέλος του έτους και πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Να αποδραματοποιήσει την εξέλιξη αυτή προσπαθεί η Αθήνα
Στην Αθήνα πάντως η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδραματοποιήσει την εξέλιξη αυτή στέλνοντας το μήνυμα πως οι όποιες διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως η Αθήνα ευελπιστεί να προχωρήσει κανονικά εντός του Δεκεμβρίου η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ., τονίζοντας ότι το θέμα των ΕΑΣ είναι το μόνο ανοικτό ζήτημα και επισημαίνοντας ότι αυτό που περιμένει η κυβέρνηση είναι η απάντηση των πιστωτών. Εξήγησε, δε, ότι η συνεννόηση μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
Πάντως, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης έκριναν ως άκομψη την κίνηση αυτή των δανειστών, δηλαδή το να ανακοινώσουν την αναβολή της επιστροφής της Τρόικα στην Αθήνα την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στο βήμα της Βουλής και μιλούσε επί του κρατικού προϋπολογισμού


Πηγή: Τον Ιανουάριο θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικα -Να αποδραματοποιήσει την εξέλιξη αυτή επιχειρεί η κυβέρνηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/133958#ixzz2mrYCKdgp