Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τα «βαθιά λαρύγγια» της ΕΥΠ και ο Κ. Καραμανλής

Τα «βαθιά λαρύγγια» της ΕΥΠ και ο Κ. Καραμανλής
Ποιοι παρακολουθούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό και ενημέρωναν τις ΗΠΑ
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο Γ. Παπανδρέου «έβαζε στο χέρι» τις άκρως απόρρητες – ειδικού χειρισμού εκθέσεις τις ΕΥΠ (δηλαδή το μηνιαίο απόρρητο δελτίο πληροφοριών προς τον πρωθυπουργό και τις επείγουσες αναφορές) προς τον Κ. Καραμανλή, και στη συνέχεια τα διαβίβαζε στην αμερικανική πρεσβεία. Μια σειρά στοιχείων και καταγγελιών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το «βαθύ λαρύγγι» του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ΕΥΠ έβγαζε αντίγραφα στην διεύθυνση αναλύσεων και τα «περνούσε» στον Μιχάλη Καρχιμάκη με τελικό αποδέκτη τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου.
Έτσι ξεκινάει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τον σκοτεινό κόσμο της ΕΥΠ, του Γ. Τράγκα στο περιοδικό “Crash” του Δεκεμβρίου που κυκλοφόρησε, στο οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και μία αποκλειστική συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της «ΒΙΑΝΕΞ» κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος δίνει μία ηχηρή απάντηση στον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και παρουσιάζει τα σχέδια του για τον νέο Παναθηναϊκό.
Οι αποκαλύψεις του Γ. Τράγκα για την παρακολούθηση του Έλληνα πρωθυπουργού από τους κοριούς της ΕΥΠ και εν συνεχεία για τη μεταβίβαση των πληροφοριών που έφταναν στα χέρια του μέσω μυστικών αναφορών  στην αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, στηρίζονται σε απόρρητα έγγραφα, μαρτυρίες στελεχών της ΕΥΠ και μυστικές αναφορές Ρώσων πρακτόρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Crash”, ο ανακριτής Δ. Φούκας (που εδώ και καιρό κάνει σοβαρή και εξονυχιστική έρευνα συναντώντας συχνά και ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών) έχει συνδέσει τις υποκλοπές από την ΕΥΠ με τον κοριό στο λογισμικό της Vodafone και με το σχέδιο «Πυθία» με το οποίο προετοιμαζόταν η δολοφονία του Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η έρευνα Τράγκα σοκάρουν και προκαλούν ήδη πολιτικό σάλο.
Στο ίδιο τεύχος του "Crash" υπάρχει μία αποκαλυπτική συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου με τίτλο: «Αντί για υπουργούς “εργάτες” έχουμε υπουργούς τηλεαστέρες».
Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος δίνει μία συντριπτική απάντηση στον υπουργό Υγείας για τους κινδύνους στην υγεία των Ελλήνων από τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις για τα φάρμακα και αποκαλύπτει για την κίνηση του για τον Παναθηναϊκό, ότι στόχος του είναι η απόκτηση και μόνο του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Διαβάστε επίσης: 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/381635/ta-vathia-laryggia-tis-eyp-kai-o-k-karamanlis#ixzz2nN4WYh4T