Το τελευταίο διάστηµα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην πολιτική πιάτσα. Ακούγονται διάφορα και γράφονται ακόµη περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο µεγάλη αστάθεια, αλλά και αβεβαιότητα στον πολιτικό χάρτη. 
Από τις παρασκηνιακές διεργασίες δεν θα µπορούσε να απουσιάζει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, ο οποίος έχει πυκνώσει τις επαφές µε υπουργούς, βουλευτές αλλά και ανθρώπους του επιχειρηµατικού κόσµου. «∆εν έχει προηγούµενο η κινητικότητά του», αναφέρουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι και ποιοι περνούν την πόρτα του «στρατηγείου» Καραµανλή. Αν και ο ίδιος αποφεύγει κάθε κουβέντα που θα ερµηνευτεί ως αµφισβήτηση προς την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαµαρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει κατά νου συγκεκριµένη στρατηγική. 
Το ότι βλέπει κάθε βδοµάδα περισσότερους από είκοσι ανθρώπους µόνο ως τυχαίο γεγονός δεν µπορεί να θεωρηθεί. «Στις καλές εποχές απέφευγε τις αλλεπάλληλες συναντήσεις», υποστηρίζουν µε νόηµα βουλευτές που συνοµιλούν τακτικά µαζί του. Οι εν λόγω συναντήσεις του Κ. Καραµανλή έχουν ως στόχο να κρατήσουν «ζωντανή» την επαφή του µε τη βάση της Παράταξης. Αυτό σε καµία περίπτωση δεν σηµαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος αµφισβήτησης του Σαµαρά. Απλά, όταν θα έρθει το πλήρωµα του πολιτικού χρόνου, ο πρώην πρόεδρος της Ν.∆. επιθυµεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Με το περιβάλλον του σηµερινού πρωθυπουργού δεν έχει απολύτως καµία επαφή. Μάλιστα, γνωρίζει ότι οι περισσότεροι εκ των συνεργατών του κ. Σαµαρά µιλούν µε άσχηµα λόγια γι’ αυτόν. Ο µόνος που διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε τον Κ. Καραµανλή είναι ο γραµµατέας του Υπουργικού Συµβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόµενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στα νεοδηµοκρατικά δρώµενα. 
Προσφάτως, οι δύο άνδρες είχαν κουβέντα αρκετής ώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας συµφώνησαν σε πολλά θέµατα, όπως, για παράδειγµα, στο ότι έγιναν λάθος χειρισµοί στο ζήτηµα της Χρυσής Αυγής. Για όσους γνωρίζουν τα νεοδηµοκρατικά δρώµενα, ο κ. Σαµαράς δεν αισθάνεται και τόσο καλά όταν µαθαίνει για τις επαφές που έχει ο προκάτοχός του. Αν και δεν το δείχνει, τον ενοχλεί η υπερδραστηριοποίηση Καραµανλή. Για παράδειγµα, ο σκληρός πυρήνας του Μεγάρου Μαξίµου απάντησε µε αρνητικά σχόλια όταν πληροφορήθηκε για το δείπνο της Ντόρας µε τον Καραµανλή. 
Ανεξάρτητα, όµως, από το τι λένε οι συνεργάτες του Σαµαρά, αξίζει να επισηµανθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει έναν σκληρό πυρήνα βουλευτών µε τους οποίους συνοµιλεί, ο οποίος αγγίζει τους σαράντα. Από κει και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη που διατυπώνει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στις κατ’ ιδίαν κουβέντες του αναφέρει ότι «έχει ενδιαφέρον ως πολιτικός».
Σε ό,τι αφορά τώρα το πρόσφατο δείπνο µε την κυρία Μπακογιάννη, τίποτα το ύποπτο! Εκείνο, πάντως, που προκύπτει αβίαστα ως συµπέρασµα είναι ότι ο Καραµανλής, ως µεγαλοµέτοχος της Ν.∆., περιµένει (και δηλώνει «παρών») τις µελλοντικές εξελίξεις.
Ενδιαφέρει: Εκτός από τους βουλευτές, είδε τον Βαρδή και τον Αλαφούζο