Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Βρέθηκαν 13,7 εκατ. δολάρια στο λογαριασμό του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα

Το σχετικό έγγραφο, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αναφέρεται στην περίοδο από το 1996-2002 επί υπουργίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυρίως του Ακη Τσοχατζόπουλου και λίγο του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Αντώνης Κάντας με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή, αναφέρει η naftemporiki.gr.

Ο Αντώνης Κάντας ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τον Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος καταδικάστηκε στη δίκη του Τσοχατζόπουλου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" που αφορούσαν σε  επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού.
Μετά την απολογία του ο Αντώνης Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (Ερμής 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.
Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού
Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρει ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαβίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald.

eirinika.gr
http://www.freepen.gr/2013/12/137.html