Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ
Τα νούμερα αρκούν για να εξηγήσουν τον εκνευρισμό της δικομματικής κυβέρνησης.
Με την τρόικα να πιέζει και για άλλα αντιδημοφιλή μέτρα, με τους φόρους να εξαφανίζουν το εισόδημα όσων ακόμη διαθέτουν, με τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά και με ελάχιστα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα να βάζει πλώρη εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.
Το κόμμα της Αριστεράς μπορεί να μην διαμορφώνει προϋποθέσεις αυτοδυναμίας, παρά τα λεγόμενα των στελεχών του, ή να μην εκμεταλλεύεται εκλογικά την ασκούμενη πολιτική λιτότητα αλλά, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να αποκτά σαφή διαφορά.
Συγκεκριμένα, από τις κυλιόμενες των δύο κομμάτων προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται, με αναγωγή, σε ένα επίπεδο πρόθεσης ψήφους μεταξύ 29% - 31% καταλαμβάνοντας, σε κάθε περίπτωση, την πρώτη θέση.
dim1
Η ΝΔ έπεται με τρείς μονάδες διαφορά, ενώ το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καταρρέει χάνοντας το 50% της δύναμης που είχε στις εκλογές του 2012.
Συγκεκριμένα, η επιρροή του περιορίζεται στο 5% - 6% και έρχεται 6ο στην κατάταξη, μετά την τρίτη Χρυσή Αυγή (με επιδόσης κοντά στο 10%), το 4ο ΚΚΕ (6,5% - 7,5%) και τους 5ους σε εκλογική επιρροή Αν.Έλληνες.
Ως προς τη ΔΗΜΑΡ του κ. Φ. Κουβέλη, εμφανίζεται μεν να επιτυγχάνει την είσοδό της στη Βουλή, με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 4%.
Τα στοιχεία αυτά, που έχει στην κατοχή του το Newsbomb.gr, καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμους τους επόμενους μήνες καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Παράλληλα, έρχονται να προκαλέσουν ισχυρούς προβληματισμούς στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς έχουν μπροστά τους δύο κάλπες, τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, όπου παραδοσιακά οι πολίτες καταγράφουν την αποδοκιμασία τους για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
sam293812321
Ωστόσο, εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν ως έχουν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση να αντέξει μετά από την εκλογική δοκιμασία του προσεχούς Μαίου, όταν αθροιστικά τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα βρίσκονται λίγο πάνω από το 30% ενώ η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, από τα αριστερά μέχρι τη δεξιά, θα καταγράψουν διπλάσια δύναμη.
Έμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι η πιθανή ήττα της συμπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές θα αποτελέσει τόσο ισχυρό πλήγμα, το οποίο και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει η κυβέρνηση οδηγούμενη σε σύντομο χρονικό διάστημα στις εθνικές κάλπες.
Γι αυτό το λόγο, επιμένουν οι ίδιες πηγές, το σενάριο πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα ισχυρό


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/380045/treis-monades-mprosta-o-syriza--ekto-to-pasok#ixzz2n0FGhHWx