Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο «μικρός» Ανδρουλάκης και ο «υβριστής» της ΝΔ Καρύδης εξαπολύουν επιθέσεις στον Καραμανλή

o-mikros-androylakhs-kai-o-ybrisths-ths-nd-karydhs-eksapolyoyn-epitheseis-ston-karamanlh
Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται επειδή ο κόσμος του γύρισε την πλάτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι οδήγησε την Ελλάδα σε εξαθλίωση μέσω του Μνημονίου.
Οι βουλευτές του κόμματος, που σήμερα έχουν υπερψηφίσει το Μνημόνιο είτε είναι «βενιζελικοί» είτε είναι «παπανδρεϊκοί» ή είναι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές ή οτιδήποτε άλλο. Τα «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου έγινε ο εφιάλτης των Ελλήνων…
Σε αυτή τη φάση, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι η «εντατική» που το κρατάει στη ζωή, ωστόσο πρωτοκλασάτα στελέχη του, που φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη δημοσκοπική και πολιτική κατάρρευση του, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να δυναμιτίζουν το κλίμα.
Ο «μικρός» Νίκος Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ, που έγινε Γραμματέας θέλοντας να γίνει Τσίπρας… μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στο κόμμα συνεχίζοντας την παλαιοκομματική ξύλινη γλώσσα.  
Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καθήκοντα Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος, ανέλαβε ο Δημήτρης Καρύδης.
Ο Δημήτρης Καρύδης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαθύ ΠΑΣΟΚ, έχει κατά το παρελθόν θητεύσει στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, επί προεδρίας Κώστα Σημίτη και με Γραμματέα τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ενώ υπήρξε και στενός συνεργάτης της Βάσως Παπανδρέου… ανανέωση με ονοματεπώνυμο! Δηλαδή, το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ που φέρει βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας.
Η παταγώδης αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, έχει υπογραφές...
Ανδρουλάκης και Καρύδης εξελίσσονται σε βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή με τις εμμονικές επιθέσεις στη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.  
Η μνημονιακή Ελλάδα έμελλε να το δει και αυτό, και μάλιστα σε πλήρη εξέλιξη οι θύτες να το παίζουν θύματα! 
Βέβαια κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις εκπρόσωπων ενός χρεοκοπημένου κόμματος. Η ενδιαφέρουσα, ωστόσο, παράμετρος είναι ότι, πλέον, και οι δύο βάλλουν ουσιαστικά και κατά του Αντώνη Σαμαρά. Καθώς θεωρούν ότι αν ο Αντ. Σαμαράς δεν έκανε τον αντιμνημονιακό την πρώτη διετία η εξέλιξη της χώρας θα ήταν πολύ καλύτερη και θα είχε αποφευχθεί ο κοινωνικός διχασμός.
Ο Σαμαράς προσπαθεί για την κυβερνητική σταθερότητα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την υστεροφημία τους, η οποία, επίσης, είναι υπονομευτική με στόχο μικροκομματικά κέρδη. 
Μάλλον ο κ. Ανδρουλάκης ζήλεψε τη «δόξα» Στουρνάρα, πάσχει από τάσεις στρουθοκαμηλισμού, ρίχνει την μπάλα στη κερκίδα για να αποφύγει την πραγματικότητα και να μη δει τις πολιτικές ευθύνες που έχει το κόμμα του. Και φυσικά δεν απολογείται για την καταστροφική και διαλυτική κατάσταση του κόμματος που είναι Γραμματέας.
Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι το βαρίδι του ΠΑΣΟΚ  γίνεται τεράστιο βάρος που απειλεί να ρίξει στο κενό την κυβέρνηση και τις προσπάθειες του.
Αν και ο ελληνικός λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε τελικά να παραμείνει στην εξουσία στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και του σχηματισμού κυβέρνησης σταθερότητας.
Προφανώς ο «μικρομέγαλος» κύριος Ανδρουλάκης που εμφανίστηκε με την  εκλογή του, το 2008 και είχε αντιμετωπιστεί ως ένα τυχαίο γεγονός. Πολλοί, μάλιστα, υποστήριζαν ότι δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα της συνωνυμίας του με τον Μίμη Ανδρουλάκη και ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν ρόλο που του έπεσε μεγαλύτερος από αυτό που θα μπορούσε να σηκώσει. 
Τον ακούσαμε σήμερα το πρωί στο MEGA να λέει: «Και ήρθε μετά η κυβέρνηση Καραμανλή, όπου ήσασταν και εσείς υπουργός, και τα αποτελείωσε όλα. Από το 2004- 2009 τα αποτελειώσατε όλα». Ναι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε λάθη αλλά να της φορτώνει το ΠΑΣΟΚ τις δικές του διαχρονικές ευθύνες αλλά και τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου «βιάζει» τη λογική.  
Κύριε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δεν είχατε διαβάσει τη συνέντευξή του κ.  Στουρνάρα  στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι αν ο κ. Παπανδρέου είχε ακούσει τον Καραμανλή και δεν είχε επιμείνει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, «Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει την δραματική έκκληση του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2010, για την λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο.
Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι. Ενδεχομένως να μπαίνουμε σε ένα μνημόνιο με τους όρους της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας. Ήταν τεράστιο το λάθος του κ. Παπανδρέου να που ενέμεινε αρχικώς στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Σημειώστε δε – το έχω ξαναπεί – ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το έλλειμμα πολύ πριν από τις εκλογές».
Ο κ. Στουρνάρας δικός σας τεχνοκράτης είναι…
Φυσικά δεν είναι μόνον αυτά. Όμως τον Μάρτιο του 2009 όταν η κρίση σοβούσε σε παγκόσμιο επίπεδο ο Καραμανλής από του βήματος της Βουλής είχε ζητήσει από τον Παπανδρέου να χαμηλώσει τους τόνους και να συνταχθεί σε μια εθνική προσπάθεια προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Τα όσα είχε πει τότε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα μείνουν στην ιστορία.
Ο κ. Παπανδρέου είχε ισχυριστεί ότι η κρίση ήταν εφεύρημα του Καραμανλή προκειμένου να δικαιολογήσει την ανάλγητη ασκούμενη πολιτική από τη κυβέρνηση της επαράτου δεξιάς. Ο σοσιαλιστής αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε στον λαό ότι «λεφτά υπάρχουν» και συνέτριψε στις εκλογές την Νέα Δημοκρατία. Τα όσα ακολούθησαν είναι  γνωστά.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι όταν ζητούσαν αυξήσεις από την Κυβέρνηση Καραμανλή το έκαναν γιατί απλούστατα δεν γνώριζαν την πραγματική εικόνα της οικονομίας. Ψέματα.
Γνώριζαν καλά αφού όλα είχαν περιγραφεί (υπάρχουν τα πρακτικά της Βουλής) με κάθε λεπτομέρεια. Μην ξεχνάμε και τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου καθολική άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει σε οτιδήποτε.
Τα ψέματα τελείωσαν κύριοι Ανδρουλάκη και Καρύδη, είναι καιρός να δείτε την αλήθεια, είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγείτε στο ξέφωτο...


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/303373/o-mikros-androylakhs-kai-o-ybrisths-ths-nd-karydhs-eksapolyoyn-epitheseis-ston-karamanlh#ixzz2nHNNVJYE