Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το "προνόμιο" του Καραμανλή: Ασχολούνται μαζί του χωρίς εκείνος να... ασχολείται μαζί τους!

Το "προνόμιο" του Καραμανλή: Ασχολούνται μαζί του χωρίς εκείνος να... ασχολείται μαζί τους!
Σενάρια επί σεναρίων εξυφαίνονται από "Καραμανλικούς" εντός ή εκτός εισαγωγικών σχετικά με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση, τον Σαμαρά, το μέλλον της ΝΔ και άλλα τέτοια. Τη μια λένε ότι προβληματίζεται με την πορεια της κυβέρνησης, την άλλη ότι δεν του αρέσει ο Στορυνάρας, την άλλη ότι τον ενοχλεί η συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο, την επόμενη ότι δεν θέλει ούτε να ακούει το όνομα Σαμαράς. 
Τα όμορφα σενάρια είναι σαν τα όμορφα χωριά. Όμορφα καίγονται!
Η πραγματικότητα δεν έχει και πολύ σχέση με αυτά που λέγονται δώθε - κείθε, για τις σκέψεις και το ρόλο που επιφυλλάσσει στον εαυτό του ο Κώστας Καραμανλής. 
Σημείο πρώτο και βασικό: Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι δεν πρόκεται σε καμιά περίπτωση να κινηθεί ή να εμπλακεί σε οιαδήποτε επιχείρηση κατά της κυβέρνησης και κατά του διαδόχου του στη ΝΔ και σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι του τύπου του, όσο κι αν πολλοί δικοί του θα το ήθελαν... 
Σημείο δεύτερο, το οποίο συνειδητά κάποιοι παραγνωρίζουν: Ακόμη κι αν είναι δεν είναι ενθουσιώδης υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται κατ' επιταγή της τρόικας, ο Καραμανλής είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Ευρώπη (είναι ο ίδιος εκφραστής μιας ευρωπαϊκής παράδοσης) και σίγουρα επίσης δεν ονειρεύεται ούτε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ούτε βέβαια να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό. 
Με άλλα λόγια... κάψε το σενάριο που γράφουν όσοι ασχολούνται μαζί του χωρίς εκείνος να ασχολείται μαζί τους!