Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα...

Αγγελία απόγνωσης: «Χαρίστε μου ένα αερόθερμο να ζεστάνω τα παιδιά μου»
«Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν», δημοσίευσε σε αθηναϊκή εφημερίδα ένας 42χρονος πατέρας που είναι άνεργος εδώ και έναν χρόνο
Αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα...

«Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουνε ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση». Μέσα σε δύο αράδες η απόγνωση…

Αυτή είναι μία αγγελία που αναγκάστηκε να δημοσιεύσει σε αθηναϊκή εφημερίδα ο 42χρονος Γιώργος Πιτσουλάκης, άνεργος εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να απευθύνει έκκληση να του δωρίσουν μια συσκευή θέρμανσης.

«Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν», λέει ο 42χρονος πατέρας.

Όμως αυτή δεν είναι μία μεμονωμένη αγγελία, αλλά μόνο μία από τις πολλές «αγγελίες φτώχειας» που κυκλοφορούν στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, ανθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της ανέχειας, φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν μέσω αγγελίας σόμπες, ξύλα για το τζάκι, μέχρι και σπίτι για να κατοικήσουν προσωρινά, αναλαμβάνοντας την πληρωμή της ΔΕΗ και των κοινοχρήστων.

Όπως λέει ο κ. Πιτσουλάκης, τις καλές εποχές που έβγαζε ως επαγγελματίας οδηγός νταλίκας 1.500 ευρώ τον μήνα, έβαζε αγγελίες με τις οποίες χάριζε οικιακές συσκευές που του περίσσευαν. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η εταιρία που τον απασχολούσε επί 15 χρόνια έκλεισε, η γυναίκα του εργάζεται περιστασιακά και έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να ζεστάνει το σπίτι του στο Περιστέρι, όπου ζει με τα δύο ανήλικα παιδιά του.

«Έβαλα την αγγελία πριν από δέκα ημέρες ύστερα από παρότρυνση φίλου. Έκανα στην άκρη τον δισταγμό μου όταν ο χειμώνας άρχισε να δείχνει για τα καλά τα δόντια του και το σπίτι πάγωσε. Ήμουν τυχερός και βρέθηκε τελικά ένας άνθρωπος να μου δώσει το αερόθερμο που χρειαζόμουν. Πράξη που φαντάζει μικρή, αλλά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ», προσθέτει ο κ. Γιώργος.