Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Φοβούνται τον ίσκιο τους


20131212-192848.jpg
Aπό ότι φαίνεται δεν θα προχωρήσουν λέει στην άρση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. Είναι χέστηδες και πολύ μεγάλοι μάλιστα για αυτό δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο. Εάν παρεμπιπτόντως προχωρήσουν, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη. Δέν θα τολμήσουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν θα αντέξει. Ξέρουν ότι αυτό θα είναι πολύ επικύνδυνο για την ίδια τους την ύπαρξη. Στην κατάσταση που είναι τώρα η κυβέρνηση με 153-154 βουλευτές η
κυβέρνσηση θα πέσει. Ο κόσμος και πολλοί βουλευτές τους ήδη τους έχουν προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο. Φοβούνται στην ουσία να εφαρμόσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, φοβούνται τον ίσκιο μιάς τέτοιας κίνησης, φοβούνται τον ίδιο τους τον ίσκιο. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να οδηγηθεί τώρα σε εκλογές ή να διακυνδυνευτεί η θέση τους, την στιγμή που από την 01/01/2014 η Ελλάδα θα προεδρεύσει της ΕΕ για ένα εξάμηνο. Είναι αδιανόητο τώρα να διακινδυνευτεί η υπάρχουσα τόσο πειθήνια κυβέρνηση.
Εγώ προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο για να πέσουν μια ώρα αρχύτερα. Και μάλιστα δέν θα ήθελα μόνο να ψηφίσουν την άρση των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας αλλά να εφαρμόσουν και το αναμενόμενο κούρεμα των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ τώρα, την μή χορήγηση συντάξεων γενικότερα, τις μαζικές απολύσεις όλων, την κατάργηση ολόκληρων φορέων, του ονόματος των Σκοπίων ώς Μακεδονία και και και…, όλα να τα περάσουν μονομίας άν είναι δυνατόν θέλω, για να σιγουρέψουν ακόμα περισσότερο από μόνοι τους την πτώση τους από την εξουσία, το ταχύτερο δυνατό.
Αλλά είναι χέστηδες και μάλιστα πολύ πονηροί κιόλας, γι’αυτό δεν βρίσκουν προς το παρών τα καλαμπαλίκια για να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Αυτοί είναι ικανοί επίσημα να αναβάλουν τους πλειστηριασμόυς, αλλά στην πράξη και μέσω e-mail στις τράπεζες να δώσουν καθαρή εντολή για κάτι τέτοιο, χωρίς πάντα να διατυμπανιστεί το γεγονός, γιατί εκτός από χέστηδες και πονηροί, είναι και κουτοπόνηροι και θρασύδειλοι διότι θα νομίζουν ότι ο κόσμος δέν θα το πάρει χαμπάρι τάχατες, λές και δεν θα εφαρμοστεί πάνω μας ή δεν θα το καταγγείλουμε με το καλημέρα. Η βλακεία στο απόγειο δηλαδή. Μακάρι όλα αυτά να είναι αερολογίες ανυπόστατες αλλά πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς θα με δικαιώσουν αυτοί οι ασπάλακες.
Από την άλλη πώς να νιώσει κάποιος δικαιωμένος από κάτι τέτοια νοήμων υποτίθεται όντα που πάνε και φυτεύουν μπροστά σε κάμερες ώς ένδειξη ενδυνάμωση φιλίας μεταξύ δύο κρατών, μια ελιά μαζί με την γλάστρα στο χώμα. Πραγματικά δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να πεί κανείς για αυτό πέρα από το, Θέε μου το είδαμε και αυτό!!! Ή που πηγαίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Αμερική, στην Κίνα, στα Αραβικά Εμιράτα και σε όλο τον κόσμο και το μόνο που λέει στους ξένους είναι success story και Greekovery, μήπως και πιάσει «κότσο» τον Κινέζο πρόεδρο ή του Εμίρηδες στην Αραβία. Ποιός νοήμων άνθρωπος ποτέ θα τον πίστευε και θα έριχνε τα λεφτά του μέσα σε μία χώρα που είναι έτοιμη να χρεωκοπήσει, πραγματικά δεν ξέρω.
Είναι αποδεδειγμένα χέστηδες, κουτοπόνηροι, θρασύδειλοι και φοβούνται τον ίσκιο τους. Υπεξαίρεσαν την εξουσία λέγωντας ασύστολα ψέματα και κόβωντας τα φάρμακα ένα μήνα πρίν από τις εκλογές από τον Ελληνικό λαό, χρησιμοποιούν την εξουσία και συνεχίζουν να τρομοκρατήσουν και να απειλούν, αλλά φοβούνται ταυτόχρονα μήπως και αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Η ενοχή αυτών που κάνουν και η κατάχρηση της εξουσίας κατατρώει τα σωθικά τους, γι’αυτό πασάρουν συνεχώς το όλο θέμα βήμα βήμα, αναβάλλοντας μέτρα τεχνιέντως. Στο τέλος όμως νομετελειακά η υπόθεση θα τους φάει και τους ίδιους.
Πραγματικά πιστέυω ότι βιώνουμε τις τελευταίες σκηνές του Greek tragedy και αναμένω το grand finale κατά τον Ιούνιο μεριά, γι’αυτό κρατηθείτε γερά γιατί φευγωντας αυτοί έτσι πως έχουν μπήξει τα νύχια τους στην εξουσία, θα τα πάρουν όλα παραμάζωμα πέφτωντας. Μέχρι και περιορισμό των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας στην κυριολεξία βλέπω, βλέπε Μπενάκη στον Παπούλια το 2005.

Βασίλης Παπαδόπουλος.